Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Proiecte pentru apărarea împotriva inundațiilor, în Satu Mare. Investiții de zeci de milioane euro

Proiecte pentru apărarea împotriva inundațiilor, în județul Satu Mare. Investițiile urmează să fie realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și se ridică la zeci de milioane de euro. 

Despre aceste investiții a vorbit secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristian Valer Beșeni: ,,Sunt convins că aceste investiții prin PNRR vor avea o contribuție extrem de importantă în dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva viiturilor și a fenomenelor extreme din județul Satu Mare”, spune acesta.

Redăm, mai jos, informațiile transmise de Cristian Valer Beșeni:

,,Am vizitat câteva dintre obiectivele de investiții care urmează sa fie realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență în județul Satu Mare. Astfel, în ceea ce privește Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa, investițiile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor vizează:

Asigurarea atenuării și tranzitării în siguranță a volumelor de viitură pe râul Crasna, aval de acumularea Vârșolt, județul Satu Mare, investiție ce cuprinde: 78,4 km dig reabilitat, reabilitare polder Supur, reabilitare polder Moftin; investițiile se ridică la circa 28,92 milioane euro, din care:

  • 3,13 milioane euro – polder Supur;
  • 6,79 milioane euro – polder Moftin;
  • 19 milioane euro – diguri reabilitate.

Reabilitare linie de apărare pe râul Crasna – aval polder Moftin până la frontiera cu Republica Ungară, inclusiv digurile de remuu de pe afluenți, pe o lungime de 58 de kilometri; investițiile se ridică la peste 21 milioane de euro

Alte investiții vizează Administrația Bazinală de Apă Crișuri, respectiv reabilitarea liniei de apărare de pe Valea Ier din județul Satu-Mare, pe o lungime de 11 kilometri. Investiția se ridică la peste 3 milioane de euro. Sunt convins că aceste investiții prin PNRR vor avea o contribuție extrem de importantă în dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva viiturilor și a fenomenelor extreme din județul Satu Mare”.

4 comentarii

  1. cam atât Răspunde

    Începe să devină haioasă treaba. Adică denumim investiție lucrările de mentenanță, întreținere și reabilitare. E ceva asemănător cu primăria S care se făleșete cu asfaltări de străzi asfaltate și de schimbare de borduri la trotuar. Investiția prin definiție este absolut altceva! În rest dacă rămâne secțiunea actuală a albiei majore așa cum este acum pe Crasna și nu se lărgește (știu că este ceva dificil acum) mare diferență nu va fi față de dinainte ce a fost. Dar știe asta și mr. A. care explică la secretarul de stat ce și cum. Important, am atras bani din PNRR! Și cam atât. Important e că UE ne-a dat bani pentru așa ceva că lucrările trebuiau făcute. Dar dacă era făcut cu cap poate se trezea careva și zicea așa în proiect că hai să facem noi ceva lucrări CH paralel cu asta și ceva posibilități de irigare. No atuncea era investiție și era făcut cu cap!

  2. Nha Răspunde

    Mai bine ar intretine canalele si santurile ca toate-s colmatate si s-ar ocupa de irigatii!

  3. Beny Kira Răspunde

    Valer merita sa fie prefect!

  4. unul Răspunde

    Alt jaf la drumul mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.