Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

CNAIR a deblocat licitația pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar

Compania de Drumuri a deblocat licitația pentru execuția Drumului Expres Satu Mare. Acest lucru se întâmplă după cinci luni în care aceasta a fost suspendată pentru răspunsuri la clarificări. Numărul de solicitări de clarificări este de 440, un număr uriaș, mai ales pentru un drum de 11 kilometri la câmpie.

Termenul de depunere a ofertelor este acum data de 4 septembrie 2024. Licitația pentru construirea Drumului Expres a fost lansată în data de 29 ianuarie 2024, iar joi, 14 martie era termenul inițial pentru depunerea ofertelor, moment în care CNAIR a suspendat procedura, în urma solicitărilor de clarificare la caietul de sarcini pe care le-au depus constructorii.

Traseul se desprinde din Centura Satu Mare, șosea de 19 kilometri finalizată în vara lui 2022 și Oar, unde se conectează cu Drumul Expres M 49 din Ungaria. Din cei 15 kilometri, aproape 11 sunt cu profil de Drum Expres, iar restul de 4 reprezintă șosea de legătură. Punctul de frontieră ar trebui să devină, astfel, prima vamă dintre România și Ungaria amenajată pe un Drum Expres, punctele de trecere a frontierei de la Nădlac 2 și Borș 2 fiind pe Autostrăzile A1 și A3.

Este un contract FIDIC roșu (direct execuție) cu o durată de 2 ani și o valoare cuprinsă între 738 și 832 milioane lei, finanțat prin Programul Transport (40% finanțare).

Pe traseul Drumului Expres Oar – Satu Mare denumit „Someș Expres”, care va avea o lungime de aproximativ 11 km (cu 2 benzi pe sens), se vor construi inclusiv:

– două noduri rutiere,

– două parcări (cate una pe fiecare parte),

– un Centru de Întreținere și Control.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni.

 

6 comentarii

  1. un cunoscător Răspunde

    Scrieți mai bine așa ca să priceapă toată lumea că s-a blocat licitația din cauza documentației prost întocmite. Că în țara asta din prima niciodată nu ne iese. Așa a fost și cu varianta de ocolire cu documentație făcută din birou de la aerul condiționat că acolo nu se vedea stâlpii de curent!

  2. Beny Kira Răspunde

    Nu avem nevoie de autostrada către Ungaria

    • ????? Răspunde

      Vrei spre Moscova?

      • De ce? Răspunde

        S-oi fi supărat că nu a căpătat o parte din contractul pe criblură. Deja prea s-a obișnuit cu din astea.

    • Fact Răspunde

      Intamplator poti merge mai departe spre vestul Europei dar nimeni nu te poate obliga sa tranzitezi Ungaria o poti ocoli prin Ucraina de exemplu.

  3. No spa Răspunde

    ……….inclusiv…….WC-uri pentru “comercianții de fer” din Sălaj care parchează cîte 4 dube plus remorci pe Centură și fac dezastru, dar se poate că nu-i vede nimeni.
    Poliția ne vînează numai pe noi restul, dar de ăștia și de ăia din Stîna nu au curaj să se lege, așa că fac ce vor, că doar pentru ei s-au construit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.