Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

FOTO. Bombă găsită pe malul Someșului, chiar pe șantier. Au intervenit pirotehniștii

În această după masă, în jurul orei 16.00, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a intervenit, în municipiul Satu Mare, pe malul râului Someș pentru asanarea unei bombe de aruncător, calibru 82 mm, descoperită de către un echipaj de muncitori care execută lucrări în zonă.

Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

,,Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă”, informează ISU Satu Mare.

Specialiştii ISU Satu Mare reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

  • Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;
  • Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;
  • Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
  • Nu se introduc în foc;
  • Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

9 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Mare noroc pa noi ca nu in momentul inagurari noului pod sa intamplat o tragedie! Imediat vor veni si “carcotasii”

    • Hop... si sar! Răspunde

      Iti dai seama?! Mureau oameni din zilele noastre in al doilea razboi mondial.😁 Oare cine-i de vina?

  2. Vasy Răspunde

    Altă bombă în aceeași zonă…nu cred că muncitorii aceia sunt plătiți destul de bine, raportat la riscul la care se expun executând lucrări acolo

    • Hop... si sar! Răspunde

      Satu Mare a fost bombardat puternic in WWII. O sa se mai gaseasca din astea.

  3. Hop... si sar! Răspunde

    Ion taie o bomba gasita cu bomfaierul.
    -Ce faci ma Ion, tai o bomba? Si daca explodeaza?
    -Nu-i bai…am alta…

  4. Hop... si sar! Răspunde

    La Berlin si nu numai s-au gasit bombe ingropate de sute de Kg. Au fost evacuate cartiere intregi cand s-a intervenit asupra lor. Asta este consecinta razboiului. Sufera generatii.

  5. abc Răspunde

    Am spus după prima bombă găsită că nu știu cum a fost dat ordinul de începere a lucrărilor că uite ce se întâmplă. Dar nu are cine să audă. Sunteți niște inconștienți! Și dacă mai este și explodează???? Nu se poate ca poliția sau muzeul să nu aibă detectoare de metale. E atât de greu să-l scoateți din magazie și să puneți pe careva care se pricepe să folosească scula să se plimbe cu ea? Că nu e o muncă așa de intensă acolo, mai fac și pauze. Nu e de glumit copiiii. Sau vreți să ajungeți la știrile naționale, vreți să depășim Caracalul cu cele șapte minuni ale sale? Câte avertizări vă mai trebuie? Și repet, înainte de a da ordinul de începere cum s-a verificat pe teren? Din birou???

  6. io Răspunde

    spanak.
    oare ce-o sa fie prin ucraina?

  7. H&R Răspunde

    O petarda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.