Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiu puternic, cu degajări mari de fum, în județul Satu Mare

ACTUALIZARE. Zeci de hectare au fost pârjolite de incendiul violent izbucnit luni, 5 august, în județul Satu Mare, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare trage un semnal de alarmă.

Ce spun pompierii:

Aproximativ 50 ha de miriște au ars, luni după-masa, în localitatea Petrești. La intervenție s-au deplasat forțele profesioniste din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, cu trei autospeciale de stingere. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Petrești, Foieni și Sanislău precum și de asociațiile agricole din zonă, care au intervenit cu tractoare și alte utilaje agricole grele.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la miriște, vegetație uscată, în mai multe focare, arderea fiind întreținută de vânt. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat. Pentru localizarea incendiului înaintea propagării acestuia a fost nevoie de un efort considerabil din partea tuturor celor care au intervenit la intervenție. Din fericire nu au existat victime.

,,Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, transmite ISU Satu Mare.

Știrea inițială:

Un incendiu puternic a izbucnit, luni, 5 august, în zona Careiului! Degajările de fum s-au văzut de la mare distanță, iar pompierii au intervenit de urgență.

,,Detașamentul de Pompieri Carei intervine pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Petrești. Potrivit primelor informații, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 hectare”, informează ISU Satu Mare.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost solicitate și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Foieni, Petrești și Sanislău.

Un comentariu

  1. 🤔 Răspunde

    Hai să vă povestesc eu cum se procedează în astfel de cazuri într-o țară civilizată. Adică nu la noi. Deoarece ditamai focul a pornit din cauza unui idiot care a făcut focul în câmp deschis și a plecat mai mult ca sigur că de vină este proprietarul terenului respectiv sau cineva apropiat lui. Deci, se identifică cât mai exact focarul (nu cred că e greu), coordonatele stereo băgate în calculatorul și văzut pe ternul cui pică. Apoi de la respectivul trebuie retrasă subvenția pe următorii 3-5 ani de acum încolo. Și gata probleme solved. Să vedem dacă va mai face focul de acum încolo? Că dacă nu pricepe cu vorba bună ce altceva poți face????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.