Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

Rezultat formidabil! Ansamblul din Ardud, premiul întâi la cel mai important festival național de folclor

Cel mai important festival-concurs dedicat ansamblurilor de amatori din România se desfășoară anual la Mioveni, în județul Argeș, iar dintre zecile de ansambluri de amatori înscrise la ediția a V-a a festivalului, ,,Cetatea Codrului” Ardud s-a numărat printre cele opt selectate, alături de reprezentanți ai județelor Tulcea, Olt, Botoșani, Maramureș, Bihor, Sălaj și Argeș. Ansamblul din județul Satu Mare a reușit să obțină premiul întâi.

Ansamblul ,,Cetatea Codrului” din Ardud a prezentat în fața juriului dansul codrenesc și a pus în scenă “gătatu’ palțăului”, obiceiul premarital specific zonei Codru, iar prestația sătmărenilor a fost extrem de apreciată. Juriul format din Elise Stan (președinta juriului) Doina Dascălu Ișfănoni, Ileana Vieru, Elena Iagăr și Florian Teodorescu, specialiști în etnologie, etnografie, coregrafie și folclor, au apreciat că Ansamblul Folcloric “Cetatea Codrului” Ardud merită să ducă la Satu Mare premiul întâi al festivalului.

,,Un rezultat deosebit pentru copiii și tinerii care activează în Ansamblul ,,Cetatea Codrului” Ardud pe care îi felicităm pentru muncă și dedicare, precum îl felicităm și pe coregraful nostru dedicat Gabriel Boticaș,  pe asist. coregraf Ariana Tunyogi, iar pentru atelierul de artă și cultură tradițională îi mulțumim dnei Malvina Madar Iederan”, este mesajul transmis de primăria Ardud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.