Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Trafic intens la frontieră: peste 60.000 de persoane au tranzitat vămile Petea și Urziceni, în ultimele 24 de ore

Ne aflăm în plin sezon estival, iar pentru cetățenii români care lucrează în afara granițelor țării este perioada concediilor. Astfel că, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creștere semnificativă a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria. 

Din totalul de 488.800 de persoane (cetățeni români și străini), care au tranzitat frontiera de stat a României în ultimele 24 de ore (atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, prin toate punctele de trecere a frontierei), 258.000 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră doar prin punctele de la granița cu Ungaria.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalitățile de control aproximativ 122.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creștere de aproximativ 112%. Totodată, au tranzitat frontiera cu Ungaria 88.300 de mijloace de transport, cu 80% mai mult decât în același interval din 2023, când au trecut 49.000 autovehicule.

,,Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct în parte, precum și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor. Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din Ungaria, pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel încât formalitățile de control să se deruleze cu operativitate. Întrucât participanții la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II și PTF Petea, de la granița cu Ungaria, recomandăm cetățenilor să tranziteze și celelalte puncte de frontieră existente la graniță, astfel încât să se evite apariția aglomerărilor”, informează reprezentanții Poliției de Frontieră

Traficul prin PTF Petea și Urziceni

În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni (județul Satu Mare) au fost tranzitate de 62.410 de persoane, care au călătorit cu 21.680 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 56.000 persoane, cu aproape 20.000 autovehicule, au efectuat formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire prin PTF Petea.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane, astfel:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borș – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Săcuieni;
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj și P.T.F. Petea – Csengersima;
  • pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

,,Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Poliția de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute”, mai informează Poliția de Frontieră.

5 comentarii

  1. Wwww Răspunde

    Vin desteptii.

  2. asistenta Răspunde

    Măcar luna asta mă pot prostitua pe euro și lire

    • doftoru' dă cap Răspunde

      E fix treaba ta. Nu ne ‘teresează. Fă-ți cont pe onlyfans sau unde vrei și acolo te produce. 🤮

  3. Gheorghe Răspunde

    S-a terminat sparanghelul si vin “valorile” sa se dea in spectacol.

  4. Calin Culcean Răspunde

    Un pic de iarbă nu a făcut rău la nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.