Ultima actualizare: azi, 14:19

Locale

VIDEO. Acuzaţii de exploatare ilegală de piatră. Totul la vedere, Poliţia nu a constatat nimic

Acuzaţii de exploatare ilegală de piatră la o carieră în curs de autorizare din judeţul Satu Mare. Autorităţile din judeţul Satu Mare au fost sesizate cu privire la faptul că o carieră din Certeze, în curs de autorizare, ar fi concasat piatră şi ar comercializa, deşi nu ar avea acest drept.

Potrivit reclamaţiei făcute la 112, firma respectivă ar deţine doar un permis pentru studierea solului şi nu o licenţă de exploatare. Cu un astfel de permis nu s-ar putea efectua exploatarea efectivă, nici concasarea şi nici vânzarea materialelor.

Se pare încă că mai multe firme se ascund în spatele acestui lucru mai puţin ştiut de poliţiştii de rând care ies pe teren.

Poliţia a constatat că aspectele sesizate… nu se confirmă

Poliţia a fost la faţa locului, a văzut şi a plecat.

La data de 1 august, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești-Oaș au fost sesizați despre faptul că o societate comercială ar efectua lucrări neautorizate de procesare a pietrei și de tăieri ilegale de arbori, la o carieră de piatră situată în localitatea Huta Certeze. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. În cauză, nu s-a impus luarea unor măsuri polițienești”, precizează IPJ Satu Mare.

Concasorul şi piatra, în imagini

Interesant este, însă, faptul că în imaginile surprinse de reporteri la circa 15 minute după plecarea Poliţiei se poate vedea la faţa locului concasorul, utilaje pentru încărcare, vehicule de transport dar şi o cantitate însemnată de piatră concasată. Din imagini se vede cum firma respectivă a început efectiv să “macine” muntele.

Mai mult, a început şi amenajarea unui drum de acces, pentru care ar fi nevoie de autorizaţii, inclusiv de la Mediu.

Garda de Mediu urmează să verifice

Şi Garda de Mediu Satu Mare a fost sesizată, însă din cauza personalului puţin comisarii încă nu au ajuns să verifice situaţia în teren. Urmează ca acest lucru să se întâmple în următoarele zile.

Până atunci însă, se pot întâmplat multe

Cert este că lucrurile nu se opresc aici. Urmează ca situaţia să fie reclamată la Ministerul de Interne şi alte autorităţi centrale, cu atât mai mult cu cât pentru astfel de lucrări ar fi nevoie de autorizaţie de mediu şi aprobare Natura 2000.

18 comentarii

  1. Marcel Pop Răspunde

    Asa ceva se poate intampla doar in zona OASULUI
    Certeze,Bixad,Calinesti,dar oare comisarul garzi de mediul VASILE FANATEAN ce face, doarme sau e pe blat cu iei???

    ,

    • Sătmărean Răspunde

      Urgent autoritățile competente să efectueze controale și măsuri legale în consecință. Așteptăm rezultatele și măsurile luate !

  2. Mae Răspunde

    Numai în Romania se poate întâmpla așa ceva !!!! În altă Țară deja avea toate mașinăriile confiscate !!!!! Bravos Autoritățile competente !

  3. io Răspunde

    nimic nou.

  4. Varu Răspunde

    Acolo are și prefectul acțiuni.Primarul din Certeze este complice

  5. Bia Răspunde

    Dujmanie și concorența

  6. H&R Răspunde

    Nu se va intampla nimic. Daca era o baba care vindea patrunjel, era impotriva sigurantei nationale.

  7. Pop Răspunde

    Ceva “normal” pentru prea-minunatii oșeni,cei mai patrioți și iubitori de patrie din întreaga tara. Am lucrat in urma cu câțiva ani în domeniul vânzărilor în zona Oașului. Nu am văzut nici unde atâta evaziune câtă se face acolo,aproape zero taxe plătesc jegoșii,toată marfa era pe carnețel,mai aveau câteva facturi,că nah,trebuie sa arate ceva declarații.
    Dar cel mai amuzant și trist era când mergeau cei de la ANAF în control,toți se sunau și închideau magazinele,iar produsele comandate erau lăsate în fața magazinului,până dispăreau cei de la ANAF.Urati oameni

    • @Gheorghe Răspunde

      Semnează-te corect omule, @Gheorghe. Îți dai seama că nu va fi nimic. Careva la care i-a făcut concurență l-a reclamat dar omul începuse demersurile. Că așa e obiceiul acolo. Chiar de primește amendă merge în instanță și îi anulează amenda sau se transformă în avertidemnt. Nici nu poți zice că rea de rea credință că doar a mers și a cerut actele. Scrie în articol. Ce să mai caute autoritățile în control acolo pentru că dacă s-a cerut actul automat și obligatoriu se merge afară pentru evaluarea inițială. Eu mai degrabă aș întreba ce hram (a se citi partid) poartă biznisul. Că asta de multe ori ajută. Că trăim în România.

      • Gheorghe Răspunde

        Falsule,realul Gheorghe nu a comentat nimic aici doar te anunt ca eu nu ma ascund dupa mai multe nume.Sa fii sanatos si sa nu mai faci confuzii.

        • 🤔 Răspunde

          Fals? Ți-am scris expres numele și înainte semnul @ ca să îți dai seama și tu u mintea ta îngustă că e vorba de tine. Nimic altceva. În rest du-te și vinde poveștile tale la copiii de la grădiniță. Știi tu este o modalitate de a analiza un text. Modul tău de a scrie este foarte tipic iar greșelile tale sunt foarte consecvente și se repetă. Știi este o ștință care se ocupă cu asta. Cum se cheamă oare??? 🤔

          • Gheorghe

            Vomit pe tine…..mars cotarla.

          • 🤔

            Așa să vorbești cu mă-ta care te-a lăsat la casa de copiii malformație genetică ce ești. Nu ești cumva rudă cu boxerița c@i@asă? Că tare așa te comporți. Cine te crezi măi? Crezi că ești cu ai tăi pe șirul țiganilor și faci instrucție cu pirandele? Vezi că greșești. Așa că înghite-ți voma. ca deobicei. Că pe aici ești viteaz dar în rest ești ghiocel. Javră lătrătoare. Se vede că nu te-au castrat și acum te jenează. Hai că am terminat, am treabă mai bună de făcut că sunt finalele la înot. Dar tu te rog continuă. Vorbește singur la monitor.

  8. Gheorghe Răspunde

    Cacat cu ochi….Vad ca pui botu destul de bine.Ma distrez cu tine precum cu unul alt hoveras de pe aici….sau esti tot tu??Stilul te tradeaza.

  9. Vasy Răspunde

    Ce sifonari de oameni!

  10. Calin Culcean Răspunde

    Garda de Mediu are interzis sa faca controale in comune coduse de primari PNL

  11. Ciorba Gheorghe Răspunde

    Foarte bine controale peste tot la toate carierele mai ales AMPER care este firma de casa a lui BENI TRANS care chiar nu are nici un aviz nici de APE nici de APM sa se închidă toate ce exploatează ilegal bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.