Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

VIDEO. Anica Mare, o comoară a tradițiilor oșenești, îngrijorată de viitorul meșteșugurilor străvechi

Anica Mare, recunoscută sub numele de „Mama Păpușilor”, este una dintre cele mai importante personalități în domeniul tradițiilor oșenești. Păpușile sale au ajuns în atenția internațională, inclusiv la familia Obama.

Anica Mare a creat păpuși personalizate pentru celebrități precum familia Obama, Bianca Drăgușanu, Nadia Comăneci și Gigi Becali, despre care a spus: „El îi ca pisica, numai în picioare pică!”

Pasiunea pentru meșteșugul tradițional a fost insuflată Anicăi Mare de mama sa, o meșteriță populară respectată în Ardeal în anii ’70 și ’80. Mama sa era cunoscută pentru confecționarea clopurilor și pălăriilor, iar tânăra Anica, fiind adesea alături de ea, se juca cu resturile de material de la muncă, dezvoltând astfel o atracție profundă pentru arta îmbogățirii păpușilor. Această pasiune, cultivată din copilărie, a dus la crearea unor opere de artă care continuă să impresioneze și astăzi.

În ciuda succesului și recunoașterii internaționale, Anica Mare își exprimă o profundă îngrijorare față de viitorul tradițiilor oșenești. Ea se teme că aceste meșteșuguri prețioase ar putea fi uitate de noile generații, lăsând lumea modernă fără cunoștință despre tradițiile care au fost cândva fundamentul comunității. Totuși, Anica observă că tinerii care se întorc acasă din străinătate continuă să fie atrași de păpușile sale, considerându-le suveniruri valoroase și amintiri prețioase ale rădăcinilor lor.

2 comentarii

  1. Lucifer Morningstar Răspunde

    Mie mi-a fost vecină. Când l-a auzit pe frate-miu că aduce prieteni de treabă în casă și câinele a fost dezastru. Nu aveam ce să fac. E mai mare fratele meu ca mine, dar nu are minte deloc.
    Îmi pare rău, asta este.

  2. Sara Răspunde

    De când Bianca Drăgușanu e celebritate?
    Să pui alături de Obama așa un personaj, vai de el jurnalism..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.