Ultima actualizare: azi, 19:17

Locale

AVERTIZARE. Pericol de inundații în județul Satu Mare!

Conform situației hidrometeorologice actuale și prognozei meteorologice pentru următoarele 72 de ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de inundații, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, de la ora 10:00 și vor fi valabile până luni, la ora 24.00.

Începând de sâmbătă, de la ora 18:00, vor intra sub incidența Codului Galben anumite sectoare de râuri din Maramureș, Transilvania, Crișana și Banat, în bazinele hidrografice: Iza, Tur, Vișeu, Someșul Mic, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Alb, Arieș și Timiș.

Codul portocaliu va afecta râuri din județele: Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Ialomița. Același cod va fi activ și în intervalul 29 septembrie, ora 22:00 – 30 septembrie, ora 16:00, pe râuri din județele: Vaslui, Iași și Galați.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.