Ultima actualizare: azi, 21:35

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiu uriaș de vegetație! Flăcările au ajuns la case; 90 de persoane evacuate. Intervin și pompieri din Satu Mare

Incendiu uriaș de vegetație în județul Maramureș! Flăcările au ajuns la mai multe case, iar 90 de persoane au fost evacuate. La fața locului intervin pompieri din mai multe județe, inclusiv din Satu Mare.

Concret, pompierii intervin pentru limitarea si localizarea unui incendiu de vegetație uscată și litieră de pădure produs între localitățile Lăpușel, Coltău și Arieșu de Pădure. Arderea se manifestă violent, cu flacără deschisă și degajare de fum și s-a extins la șapte locuințe fără a fi înregistrate victime. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență s-a dispus creșterea capacității operaționale nivel IV, sens în care personalul aflat la serviciu va fi suplimentat cu cel aflat în turele libere.

Astfel, efective cu tehnică de intervenție au fost suplimentate din județele Satu Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Cluj, pentru a veni în sprijinul forțelor ISU Maramureș, în zona fiind peste 150 de pompieri, la care se adaugă Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, numărul total de personal operativ fiind în creștere . Totodată, în sprijinul echipajelor operative, un operator economic a pus la dispoziția pompierilor trei cisterne cu apă pentru o bună autonomie în timpul misiunii de stingere.

Dat fiind faptul că aeronavele Black Hawk intervin în Mehedinți în scopul limitării incendiilor de vegetație din zonă, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost luată măsură de solicitare de sprijin aerian din partea Ministerului Apărării Naționale, pentru a interveni cu aeronave aflate în dotare, în scopul limitării răspândirii focarelor și în alte zone. Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția comunităților a fost transmis un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Preventiv, au fost evacuate aproximativ 90 persoane, atât din locuințele aflate pe o rază de aproximativ 500 de metri, cât și de la o pensiune aflată în proximitate.  Până la acest moment nu au fost înregistrate victime. Se acționează pe mai multe sectoare de lucru pentru limitarea extinderii flăcărilor.

3 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Pompierii se luptă din greu cu flăcările iar cei care sunt direct afectați stau și se uită,in loc să pună mâna pe mături de nuiele , lopeți și găleți și să ajute.Mai mult aceste incendii sunt provocate tot de către cei din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.