Povestea Alinei, sătmăreanca ce a ajuns de la spălat vase la bucătar-șef în Londra. Alina Bergamini, originară din localitatea Gherța Mică, județul Satu Mare, a plecat peste hotare cu scopul de a-și urma pasiunea, iar cu multă muncă a reușit să își vadă visul împlinit. Sătmăreanca și-a construit un viitor de succes în Italia, însă odată ce s-a mutat în Marea Britanie avea să întâmpine o serie de greutăți. Cu toate acestea, Alina nu s-a lăsat doborâtă: a luat-o de la început, iar acum și-a făcut un nume și în inima Londrei.
Alina Bergamini a fost bucătar șef într-un cunoscut restaurant din Roma, unde era foarte apreciata, însă atunci când s-a mutat în Londra a fost nevoită să o ia de la capăt. A început să lucreze la spălat vase pentru că nimeni n-a vrut nimeni sa-i dea o șansă.
,,Bineînțeles, atunci când am ajuns în Anglia, mi-am dorit să fiu tot bucătăreasă.. Am încercat, am aplicat pentru un job pe la mai multe localuri, dar n-am avut noroc. Nu am putut sa conving pe nimeni ca am experiență ca bucătar, mai ales ca în CV-ul meu nu era trecut niciun restaurant din Anglia, iar nici engleza nu prea o vorbeam. A trebuit sa accept un job la spălat de vase pentru ca la Londra nu iți permiți sa stai prea mult fără loc de munca”, a mărturisit Alina, pentru Anunțul UK.
Cariera ei în Anglia avea sa ia însă o întorsătura incredibila. Într-o zi, în restaurantul din Oxford Circus, unde Alina era angajată să spele vase, a intrat un italian, fost client de-al ei, la Roma. Omul obișnuia să mănânce destul de des, cu ani în urma, în restaurantul unde lucrase Alina ca bucătar-șef si era chiar un mare fan al preparatelor gătite de sătmăreancă. ,,Eu acum lucrez la spălat vase, bucătar aici este altcineva”, i-a transmis sătmăreanca.
Oaspetele venit tocmai din Italia a rămas surprins de cele auzite, iar înainte să se ridice de la masă i-a spus unuia dintre ospătari că dorește să schimbe două vorbe cu patronul. ,,De ce ați pus-o la spălat vase pe doamna care mi-a a adus farfuria? Ani de zile ea a fost bucătar-șef și manager al unuia dintre cele mai bune restaurante din zona Fiumicino din Roma!”, i-a zis italianul patronului englez al Alinei.
După intervenția italianului, ziua următoare i-a adus Alinei o mare surpriză. Sătmăreanca a fost promovată, devenind astfel Chef cu acte în regula, în inima Londrei!
Și-a deschis propria afacere
Când a venit pandemia, pentru că avea mai mult timp liber, Alina a început în paralel să facă mâncare românească, la comandă, pentru românii din Marea Britanie, promovându-și produsele pe grupurile din comunitate. Ciorbe, sarmale, fripturi, aperitive, torturi, prăjituri și multe altele, toate preparate după rețete tradiționale din Țara Oașului.
După aproximativ doi ani, sătmăreanca a realizat că are din ce în ce mai multe comenzi și a ajuns la concluzia că trebuie să se dedice exclusiv activității ei de catering. Ea a renunțat să mai lucreze pentru alții, iar azi are un laborator omologat, acasă, în Stanmore, și o afacere care este din ce în ce mai prosperă.
Sursa: Anunțul UK
sănătate și succes , gherțanco.
Asta cu povestea impresionantă e un fel de a spune. E cusută cu ață albă. Dar bravo ei! După ce s-a folosit de unul care a “recunoscut-o”, repede i-a lăsat pe toți mască care au ajutat-o și a sărit în barca cateringului unde nu mai dai față în față cu clientul de la masă, posibil nemulțumit dar mai și recalcitrant câteodată dacă nu-i convine. Și nici farfuria nu mai trebuie spălată! Banul să vină și mestecați în iniște ce v-am coșmolit acolo în caserolă că e cu trei stele Michelin – că așa zic io! Prețul pe măsură!🤮🤮🤮🤮🤮