Ultima actualizare: azi, 08:29

Locale

FOTO/VIDEO. Cornuri și biscuiți cu mucegai și furnici, distribuite în mai multe școli din Satu Mare

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a desfășurat o acțiune de control, în urma a mai multor sesizări din partea părinților unor copii, elevi la trei școli din municipiul Satu Mare, privind distribuirea unor cornuri și biscuiți neconformi, de către operatorul economic SC Fagu Impex SRL.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei și au dispus măsura opririi definitive a distribuirii produselor neconforme.

Cele mai importante nereguli:

  • distribuirea unor biscuiți cu mucegai
  • distribuirea unor cornuri infestate cu insecte (furnici), prezentând mucegai și fiind de consistență tare.

 

 

20 comentarii

  1. vadimT Răspunde

    Sa i le bagati cornurile aleea in fund la patroni si la cei care preiau la scoli!!!!!!!!!
    Sper sa dea faliment si sa piarda contractul cu scolile. Cumpara din Romania!!!!! Rusine sa va fie patronilor! Copii tai sa manance din astea!

  2. Jenny Fairy Răspunde

    Nici in lumea a 3-a nu se livreaza asa ceva.
    Firma respectiva e din Valcea ? De ce nu cautati o firma de distributie , mai aproape, din Sulina, Constanta ?

  3. ion Răspunde

    așteptăm informații privind măsurile de pedepsire a celor vinovați: sursele de proveniență și cei care trebuiau sa verifice produsele atât din partea furnizorilor cât și din partea școlilor… și de ce nu despre care scoli este vorba … sunt informații de interes public, fiind vorba de sănătatea publica..nu se justifica în nici un fel pastrarea acestor date la “secret”;

  4. H&R Răspunde

    Patroni? Care patroni? Sile Cămătaru? Mai citiți și voi cine sunt patronii…și o să faceți cruci!

  5. H&R Răspunde

    Pana la urma asta vrea WHO EU & Co sa mancam gandaci furnici greieri etc. Intrebati de la coana Ursula daca nu ma credeti.

  6. Aspi Rina Răspunde

    Oare e aceeași firmă din Turda care distribuie aceste mizerii și la Școala Lucian Blaga ?Statul plătește acestor gunoaie milioane de lei,probabil este licitație cu ”dedicație”,însă care poate să bage în spital sute de copii !RUȘINE MAXIMĂ! https://www.bestjobs.eu/ro/firme/sc-fagul-impex-srl

  7. emilia Răspunde

    Este aceeasi firma care distribuie de ani de zile aceste produse sub toata critica. Scolile nu pot sa verifice fiecare bucata in parte, contractele nu sunt facute de scoli, daca se fac plangeri legat de calitatea produselor, nu se ia nici o masura!

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      …. și într-o perioadă aceste achiziții le-au făcut cei de la județ cu firme locale sau apropiate de județ. Calitatea a fost net superioară. Nu știu de ce nu se revine. Majoritatea acestor produse ajung la unii copiii care chiar sunt flămânzi și le primesc și de la alții dar am văzut și că la unele școli se colectează de personalul auxiliar și se duce la țară. Ați ghicit de ce? Asta cu saciii!!!! Apoi spunem că ce program fain avem noi???? Păi ce program mai e și asta când cornul ajunge mâncare la porci sau la gâini. Chiar vă bateți joc în halul ăsta? Am văzut că unii copiii așa mai plictisiți mai joacă și fotbal prin curte cu cornul ambalat. Îi și înțeleg, e aproape neconsumabil. Nu știu, cei care plătesc pentru asta au încercat să guste cum e? Că și președitele CJ și primarul de SM au copiii mici. Imposibil să nu fi sesizat. 🤔😮😱

  8. alex Răspunde

    atata pret se pune pe copii si educatie in Romania

  9. George Fluturescu Răspunde

    Majoritatea licitatiilor sunt castigate politic,cu spaga.Directorii de scoli imposibil sa nu stie ce marfa le intra in scoala,dar nu au curajul sa comenteze pentru ca si ei probabil sunt numiti politic,si nu vor sa deranjeze si sa-si pericliteze functiile .Aici clar e vorba de caz penal,nicidecum de o simpla amenda.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Școlile nu au treabă cu derularea licitației. Așa cum nici la ce au căpătat de la PNRR ca și dotări, astea acum recent vara asta. Una ceri alta primești.

      • @Repetentul Răspunde

        Scolile nu au treaba cu licitatiile,dar directorul scolii trebuie sa stie ce ”marfa” ii intra in scoala,si poate sa o refuze !Dar oare are curajul?

        • Peda Gogu Repetent Răspunde

          Directorul nu are nici un cuvânt de spus. Este licitație organizată de sus la care marfa vine periodic de prin firma care asigură transportul la unitatea de învățământ. Poate și mai mult ca sigur nici nu are treabă cu unitatea producătoare! Tu chiar crezi că directorul stă și recepționează orice intră în instituție? Dar nu că nu vrea dar nici timp nu are. Este o persoană care preia și dacă ceva nu e în ordine anunță inspectoratul. Voi care dați vina pe școli trăiți într-o lume paralelă. Dacă nu știți cum se face nu mai comentați. Tot așa era pe vreme de pandemie. Medicii s-au ascuns și toată lumea se descărca pe farmaciști. În logica ta farmaciștii trebuiau pe vreme de pandemie să suplinească medicii????

          • George Fluturescu

            Repetentule,stai jos,nota patru !Directorul ARE OBLIGATIA sa stie absolut tot ce se intampla in scoala,inclusiv ce mancare li se serveste copiilor !Si poate sa refuze distribuirea alimentelor necorespunzatoare catre copii,ba chiar are obligatia s-o faca .Se vede ca tu nu prea ai frecventat scoala.

          • Peda Gogu Repetent

            Fluturaș, serios???? Hai că ești deja caraghios. Tu știi cum funcționează sistemul sau citești din regulamentul intern??? Hai că m-ai făcut curios. Îți spun eu că dacă e ceva în neregulă maxim începe să se dea telefoane la inspectorat după care se dă din umeri. Tu în care țară trăiești? Aici a ieșit la iveală că deja era prea de tot. La care vei vedea că producătorul va spune la o adică că ei au respectat tot din caietul de sarcini și nu e vina lor că după ce s-a predat marfa la distribuire nu s-au respectat normele de depozitare. Pe cât pariu? Că vezi tu marfa a fost predată pe semnătură, deci chipurile corespunde iar de aici încolo nu mai e responsabilitatea lor. Așa este? Pricepi tătucă??? Așa că nu te inflama că ești paralel cu treaba. Apoi că ce obligații are fiecare în parte hai să nu-ți povestesc. Stai jos 1.

  10. io Răspunde

    nimic neobișnuit pentru o colonie precum romanistanu”.
    o colonie a lucrului ” bine făcut.”

  11. Gheo Răspunde

    Atîta de nesătui îs politicieni noștri că trec păstă orice rușine, numa bani să iasă.
    Că absolut tot ce să vede și ce să aude pă la televizor sau presă este numa și numa din (foamea) vina lor.

  12. vadimT Răspunde

    A luat amenda 15000lei. si ieri iarasi a trimis corn uscat fara termen de valabilitate. OPC ce face???????????????? Directorul scolii ce face? Dati le cei din ucraina mancare la restaurant si chirie platita! Rusine !!!!

  13. Mare Răspunde

    Ce amenda penibila! La riscurile și necazurile care pot apărea datorita produselor ar trebuie de zece ori mai mare amenda și închiderea definitiva a activității. Asta e crima curata, dar legea le permită sa-si bata joc de viata oamenilor. Rușine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.