Ultima actualizare: ieri, 21:29

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiul din Maramureș: Au ars peste 500 de hectare și mai multe case. ,,Așa ceva nu a mai fost în ultimii ani”

Incendiul din Maramureș a fost lichidat de sutele de pompieri care au venit de urgență la fața locului. În urmă au rămas câteva focare fumegânde, care urmează să fie lichidate în cursul zilei de duminică, potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, informează Digi24. Flăcările au afectat peste 500 de hectare, dar și mai multe imobile. ,,Așa ceva nu a mai fost în ultimii ani”, spune Raed Arafat.

„În urma incendiului care a avut loc în Maramureș, au mai rămas câteva focare fumegânde care urmează a fi lichidate în cursul zilei de astăzi. Suprafața afectată de incendiu a fost supravegheată pe tot parcursul nopții în vederea eliminării pericolului de propagare și extindere, iar vestea bună este ca nu sunt victime și persoanele evacuate preventiv s-au întors la locuințele lor. Sutele de profesioniști și voluntari au fost prezenți de-a lungul întregii operațiuni de stingere a flăcărilor, iar pe această cale le mulțumesc pentru determinarea și curajul de care au dat dovadă”, a transmis Ionel Bogdan, într-o postare pe Facebook.

Nu mai puțin de 90 de oameni au fost evacuați după ce incendiul a ajuns la case, iar mai multe echipaje de pompieri din județele Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Cluj au ajutat la stingerea flăcărilor. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică dimineața, la Digi24, că incendiul a fost localizat.

„Așa ceva nu a mai fost în ultimii ani în acea zonă. Situatia este sub control, doar fumegă în unele zone, se lucrează direct pentru eliminarea lor. Incendiul este localizat, urmând a fi lichidat. Peste 500 de hectare sunt afectate și șapte imobile, o hală și șase anexe”, a declarat Raed Arafat.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Cosmin Răspunde

    Parca sunt prea multe incendii in ultima perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.