Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Șofer beat, prins după ce a încercat să paseze vina: „Spune-le că tu ai condus!”

Un șofer din Satu Mare, prins beat la volan și refuzând recoltarea probelor biologice, a fost trimis în judecată, în această săptămână, după ce a încercat să scape basma curată, punând pe altcineva să declare că era la volan.

Incidentul s-a petrecut pe 25 martie 2024, când bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, a fost implicat într-un accident rutier. După ce a fost oprit de poliție, testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare alarmantă de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În loc să accepte procedurile legale, șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, însă a refuzat categoric să dea sânge.

Când a fost tras pe dreapta, șoferul beat a recurs la un truc clasic: a ieșit din mașină și a fugit la o casă din apropiere, rugându-l pe tatăl său să meargă la locul accidentului și să pretindă că el, și nu fiul, era la volan. Martorii au povestit că bărbatul și tatăl său s-au întors la fața locului, iar tatăl încerca să convingă polițiștii că el era cel care conducea. Încercarea disperată de a evita răspunderea s-a prăbușit în fața dovezilor și a declarațiilor martorilor care l-au văzut pe bărbat la volan în momentul impactului.

Potrivit anchetatorilor, individul a recunoscut ulterior faptele și a mărturisit că și-a rugat tatăl să ia vina asupra sa, sperând să scape de consecințe. Martorii au confirmat că șoferul, imediat după accident, a ieșit din mașină și a fugit la ultima casă din zonă, unde i-a cerut tatălui său să ia asupra sa responsabilitatea.

Judecătoria Satu Mare va decide acum soarta șoferului care a încercat să manipuleze situația pentru a scăpa de pedeapsa legală, dar care va trebui să răspundă în fața justiției pentru faptele sale.

Un comentariu

  1. io Răspunde

    mizilic.
    cel mult cu suspendare și scuze de rigoare.
    made in ro.
    end of story.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.