Ultima actualizare: azi, 21:58

perchezitii politia
Locale

15 inculpaţi după percheziţiile de la Satu Mare, Bucureşti şi alte judeţe

15 inculpaţi după percheziţiile de la Satu Mare, Bucureşti şi alte judeţe. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat, în cursul zilei de 02.10.2024, un număr de 31 percheziţii domiciliare în mun. Bucureşti şi judeţele Neamţ, Satu Mare, Ilfov şi Dâmboviţa, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă agravată şi continuată, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. c) şi alin 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada anilor 2021-2022, au creat şi implementat un mecanism infracţional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au la baza operaţiuni reale de la mai multe societăţi furnizoare, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 13.583.000 de lei.

În cauză, s-a dispus efectuarea/confirmarea urmăririi penale faţă de un număr de 15 persoane fizice, inculpaţi.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 02.10.2024 a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor 15 suspecţi, după cum urmează:

– sumele de 124.505 euro, 1.500 dolari şi 179.900 lei descoperite cu ocazia percheziţiilor domiciliare;

– 7 (şapte) imobile evaluate la suma totală de 634.000 euro, situate în mun. Bucureşti, mun. Piatra-Neamţ, judeţ Neamţ, oraş Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov şi sat Catanele, jud. Dâmboviţa;

– 1 (un) autoturism, evaluat la suma de 9.000 euro.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Neamţ şi Satu Mare, precum şi a Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale şi dispunerea unor măsuri asigurătorii sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.