Ultima actualizare: azi, 21:45

casa de pensii satu mare
Locale

Angajată a Casei de Pensii Satu Mare condamnată. Falsifica acte şi încasa bani

O angajată a Casei de Pensii Satu Mare a fost condamnată, astăzi, pentru o serie de fapte, precum falsuri, înşelăciune, fals informatic. Ea a fost găsită vinovată de falsificarea documentelor pentru a atribui în mod fraudulos vechime în muncă unor persoane care nu îndeplineau condițiile legale de pensionare, folosind date aparținând unor persoane decedate. Astfel, inculpata a emis 56 de acte false prin care a introdus în baza de date a Casei de Pensii informații care atestau vechimea de muncă a unor persoane în scopul de a le favoriza pensionarea ilegală.

De asemenea, ea a emis chitanțe false pentru a însuși bani de la beneficiari. A încasat câte 9.000 de lei de la un „client”, sumele strânse fiind foarte mari.

Dosarul este unul extrem de complicat în care s-au făcut foarte multe audieri şi s-au ridicat multe probe.

Judecătoria Satu Mare a condamnat-o, astăzi, la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pentru 2 ani. După deschiderea dosarului, aceasta a demisionat de la Casa de Pensii şi în timpul audierilor a declarat că a acţionat singură, fără să fie ajutată de colege.

Inculpata va fi obligată să urmeze un curs de reintegrare socială și să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

8 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Ghinion!😂😁😉

  2. Gheorghe Răspunde

    Din pacate in momentul in care ajungi in institutiile statului,platite din banii nostri,constati ca ai de aface cu personal total nepregatit sictirit de parca tu ai fi sluga lor.te trateaza,,de sus” te repezesc si te expediaza.Unii habar nu au sa foloseasca calculatorul,scriu la tastatura cu viteza melcului turbat,nu stiu folosi programele pe care este atat de simplu sa lucrezi.Calculeaza gresit sumele,te pun in situatia de a restitui bani primiti din greseala lor sau mai rau iti opresc din drepturile tale banesti.Am avut de scos o adeverinta,un anumit formular si am dat peste o secretara care abia,abia a reusit sa elibereze documentul dupa ce facuse initial multe greseli de scriere pe care le-am depistat la timp.Cand i-am atras atentia s-a ofticat si a sarit ca arsa.Varza,varza…

  3. vadimT Răspunde

    Fura din bani publici, de ce primeste cu suspendare?
    Sa fie ca in China, impuscata !!!!!!!!!!!!! Si cei care mai stiau.

  4. Ildiko Răspunde

    Din pacate,ám constatat acelas lucru de -a lungul vietii.Din pacate la momentul actual,e din ce in ce mai rau!(efactura,IA,Bancile ,limitárea libertatii omului,la dreptul la munca,dreptul la viata.)Ce fel de crestini santem?

  5. cetatean Răspunde

    daca stiam uned trebuie dat spaga ma pensionam si eu

  6. H&R Răspunde

    Daca e pusa acolo pe criterii politice…

  7. 😮 Răspunde

    Csf dacă nu a furat de foame doar un sac de barabule? Atunci sigur lua cinci cu executare.

  8. Altu Răspunde

    O mărire de salariu la bugetari că merită. Își fac datoria cu vârf și îndesat și mai ales cu multă conștiinciozitate. Ei ,săracii, pri munca lor asiduă țin în spate țara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.