Ultima actualizare: azi, 19:04

Locale

Doi copii și-au dat tatăl în judecată pentru neplata pensiei de întreținere și lipsa de implicare parentală

Un caz tulburător are loc în municipiul Satu Mare, unde doi copii minori și-au dat tatăl în judecată pentru neplata pensiei de întreținere și lipa de implicare parentală, după divorțul de mama lor.  

Bărbatul este acuzat că nu a plătit pensia de întreținere pentru cei doi minori, deși fusese obligat printr-o sentință din 2018 să contribuie financiar la creșterea acestora. Tatăl celor doi copii, în vârstă de 45 de ani, divorțat și cu antecedente penale, a fost obligat de instanță să plătească 233 de lei pentru fiecare copil, însă nu și-a respectat obligația legală timp de mai multe luni. Mai mult, cei doi copii au declarat că, de la divorțul părinților lor, tatăl nu a petrecut timp cu ei și nu le-a oferit cadouri sau alte forme de sprijin. R

Reprezentantul legal al copiilor a subliniat că, deși sătmăreanul a avut venituri din diverse locuri de muncă, acesta nu a respectat obligația de a contribui financiar la întreținerea copiilor. În plus, acesta a motivat neplata pensiei prin dificultăți financiare, menționând că o parte din veniturile sale erau poprite pentru a achita o amendă penală mai veche.

Tatăl a recunoscut faptele de care este acuzat, însă a susținut că intenționează să își îndeplinească obligațiile față de copii și să plece la muncă în străinătate pentru a-și achita datoriile restante. Instanța a constatat legalitatea sesizării și a trimis cazul spre judecată, urmând ca bărbatul să răspundă pentru infracțiunea de abandon de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.