Ultima actualizare: azi, 21:58

mascati
Locale

Fost puşcăriaş din Penitenciarul Satu Mare, condamnat la 15 ani. A agresat femei

Un fost puşcăriaş din Penitenciarul Satu Mare a fost condamnat din nou la ani grei de închisoare. Individul a batjocorit o femeie, a reuşit apoi să se împace cu ea, dar a comis un nou viol, fiind acum obligat să achite victimei şi daune morale de 20.000 de euro, informează bihoronline.ro.

În vârstă de 52 de ani, Meșter a comis fapta la scurt timp după ce se împăcase cu o altă femeie pe care a batjocorit-o. În plus, trecutul lui infracțional a fost marcat de încă un viol, comis în Ungaria, dar și de furturi și de o tâlhărie.

Agresiunea sexuală pentru care a primit pedeapsa-record s-a petrecut în noaptea de 27/28 iunie, când, arătau polițiștii bihoreni, Zoltan Meșter a pătruns în locuinţa din Salonta a victimei „prin escaladare şi efracţie”. Ajuns în casă, individul ”ar fi agresat fizic și ar fi amenințat cu moartea, cu scopul de a întreține relații sexuale, o femeie de 68 de ani, care locuiește în acel imobil, iar apoi ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta, prin constrângere”.

Autoritățile au fost anunțate a doua zi dimineață de către soțul victimei, care s-a întors atunci acasă. Femeia a fost dusă la spital, iar polițiștii din Salonta și colegii lor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au început căutările. L-au identificat repede pe autor, iar în dimineața de vineri, 29 iunie, i-au percheziționat locuința și au ridicat mai multe probe.

În aceeași zi, Meșter a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzațiile de viol, violare de domiciliu și lipsire de libertate în mod ilegal. O lună și jumătate mai târziu a fost trimis în judecată, iar după alte două luni și jumătate a fost condamnat. Sentința Judecătoriei Salonta nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Alt viol comis după eliberarea din pușcărie

La sfârșitul anului trecut, procurorii din Salonta obțineau arestarea lui Meșter într-un alt caz, în care individul era acuzat de viol, violare de domiciliu, distrugere și amenințare. În seara de 15 decembrie 2023, bărbatul a forțat ușa unei case din Arpășel, a bătut-o pe proprietară și a violat-o. La plecare și-a amenințat victima că o va ucide dacă va anunța Poliția.

Însă femeia a mers la spital a doua zi dimineața și le-a dezvăluit polițiștilor prin ce a trecut. Agresorul a fost prins câteva zile mai târziu de polițiștii Secției 9 de Poliție Rurală Cefa și a stat după gratii câteva luni.

A reușit să o determine pe femeie să renunțe la acuzații, astfel că în luna martie Judecătoria Salonta a fost obligată să dispună încetarea procesului împotriva lui Zoltan Meșter.

În timpul anchetei desfășurate în cazul violului din iarna trecută, polițiștii au aflat că individul fusese eliberat pe 7 noiembrie 2023 din Penitenciarul Satu Mare, unde a executat o pedeapsă pentru tâlhărie, dată în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.