Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

FOTO/VIDEO. Românii protestează în fața Prefecturii Satu Mare: ,,Suntem discriminați în propria țară!”

Românii protestează în municipiul Satu Mare, motivul protestului fiind o nouă amânare a plății indemnizațiilor conform Legii 154/2021, destinate urmașilor românilor expulzați în 1940. După ce au protestat și la începutul acestui an, ei s-au adunat din nou în fața Prefecturii Satu Mare și spun că deși li s-a promis că vor avea drepturi egale cu minoritarii ,,și se va aplica și pentru români Legea 154/2021”, acest lucru nu s-a întâmplat.

,,În urma discuțiilor purtate la Satu Mare cu premierul Ciolacu în data de 27 ianuarie 2024, ni s-a promis că vom avea și noi drepturi egale cu minoritarii și se va aplica și pentru români Legea 154/2021. Legea 154 se tot amână a fi aplicată pentru români de trei ani de zile în timp ce pentru minoritari s-a aprobat legea 210/2022 ca o ,,lege la lege,, și astfel minoritarii beneficiază de indemnizații net superioare din punct de vedere cantitativ”, spun protestatarii.

Astfel, spun oamenii, ,,în urma refuzului repetat, a îndârjirii de a aplica și pentru români Legea 154/2021, urmașii românilor persecutați etnic în 1940 își rezervă dreptul de a reîncepe protestele”. Ei au fost prezenți, joi, 17 octombrie, în număr mare în fața sediului Instituției Prefectului Satu Mare. Înarmați cu steaguri și pancarte, sătmărenii au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la ceea ce consideră că este nu doar o discriminare, ci un abuz al autorităților care nu respectă propriile legi.

Pe pancarte, protestatarii au avut afișate mesaje precum ,,Vrem egalitate în drepturi cu minoritarii”, ,,Aplicați Legea 154 fără discriminare” sau ,,Nu discriminați românii!”.

 

2 comentarii

  1. Rareș Fărcaș Răspunde

    Rușine Ciolacu! Rușine Ciucă!

  2. Radu Cristescu Răspunde

    Dar cand ati fost expusati din Moldova , nu era problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.