Ultima actualizare: azi, 16:20

podul Prieteniei
Locale

S-A VOTAT. Pasarela se numeşte “Podul Prieteniei – Barátság híd”

Pasarela pietonală peste Someş se numeşte “Podul Prieteniei – Barátság híd”. Consiliul Local a votat, în unanimitate, propunerea primarului Kereskenyi Gabor ca noua pasarelă să se numească “Podul Prieteniei – Barátság híd”.

“Municipiul Satu Mare are o identitate istorică și culturală bogată, iar denumirile elementelor de infrastructură pot contribui la păstrarea și îmbogățirea acestei identități. „Podul Prieteniei – Barátság híd” ar deveni un simbol al deschiderii orașului către multiculturalism, respect reciproc și cooperare, valori esențiale pentru dezvoltarea comunității locale.

Pasarela pietonală nu este doar un element de infrastructură urbană, ci și un simbol al conexiunii fizice și sociale. Locuitorii vor traversa această pasarelă zilnic, fie pentru muncă, fie pentru agrement, consolidând legături între cartiere și comunități. Atribuirea unei denumiri cu o conotație pozitivă, cum este „Podul Prieteniei – Barátság híd”, va întări legăturile interpersonale și va promova valorile de solidaritate și bună înțelegere”, a arătat primarul.

11 comentarii

  1. Liliana Lupașcu Răspunde

    Bravo. Felicitări.

  2. @Norick Răspunde

    Mai bine se numea Podul proștilor sau Podul bozgorilor!!!

  3. hai ca est mu i st Răspunde

    @Norick Ce ai vere so umflat aurur in tine ?
    Nu te consideram Roman chiar daca tu te consideri “deanost” esti o vinitura spalacita bre hai hura si la gara cu gargara ieftina anti maghiara.

  4. comentator Răspunde

    Auzi @ Norick! Da’ nu mai bine îl numea podul lui @Norick care doarme pe sub poduri și trage bronz din pungă? De asta ce zici? Că dacă dormi sub ea era normal să o numească după tine că tu folosești pasarela cel mai mult, nu? Eu zic ca mai bine să te bagi în pubelele publice inaugurate cu mare fast de pretinul tău Coica în Soarelui. Vezi că cele actuale nu sunt cel inaugurate de dânsul. Așa că du-te și caută-le la groapa de gunoi. Știi tu, la Doba.

  5. Haplea Răspunde

    Pasarela se numeste “pod”? Si aia peste B-dul Transilvaniei ce va fi, cand va fi “puntea lu’ tarr”? Baga hate-ul neamule! 🙂

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Sper ca botezul s-a făcut cu o sticlă de fütyülős, asta ca @Norick să nu rămână pe sec. Nu vreau să-l am pe suflet. 😮😱😉

  6. Bubi Răspunde

    Prietenii stiu de ce

  7. Tony Răspunde

    Poate la denumirea urmatorului pod dau si alesii nostri o raita pe la muzeu si se inspira din istoria locala, ca avem detule personalitati care ar putea fi amintite si celebrate; sa aratam ca ne pasa si noua putin de istoria acestui biet oras si suntem macar putin mandri de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.