Ultima actualizare: azi, 10:45

Locale

Sătmărean păcălit de patronul unei firme. Prejudiciu uriaș; s-a lăsat cu percheziții

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice-IPJ Satu Mare, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale-IPJ Satu Mare, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au efectuat, în cursul zilei de azi, 24.10.2024, un număr de două percheziții domiciliare în județul Satu Mare, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, faptă prev. si ped. de art. 244 alin. 1 din Codul penal si abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor art. 239 al. 1 din C. pen.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, la data de 02.06.2022, o persoană fizică având calitatea de administrator a unei societăți comerciale a indus în eroare persoana vătămată – persoana juridică determinând-o să-i valorifice bunuri în sumă de 387.684,47 lei, fără a avea intenția de a achita contravaloarea totală a acestora, după care a transferat bunurile pe o altă societate comercială aflată tot în administrarea sa.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate, în condițiile legii, mai multe bunuri în sumă de 31.000 de lei și facturi despre care există suspiciunea că au legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care se efectuează cercetări în cauză.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.


Sursa: Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.