Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

Șoferul care a lovit maşina poliției la Satu Mare și a fugit, în faţa judecătorilor

Șoferul care a lovit maşina poliției la Satu Mare și a fugit, în faţa judecătorilor. Șoferul, în vârstă de 31 de ani, care a intrat cu mașina în autospeciala Poliției, în data de 1 septembrie, la miezul nopții, a ajuns în fața judecătorilor. Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, șoferul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, ceea ce a dus la coliziunea violentă.

Cum s-a desfășurat accidentul

Șoferul, aflat la volanul unui autoturism marca BMW X5, circula pe strada Zefirului, o zonă cu limită de viteză de 50 km/h. În timp ce se deplasa, bărbatul a pierdut controlul vehiculului și a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție staționată regulamentar pe spațiul verde din fața unui imobil. În acel moment, autospeciala era parcată cu fața către direcția de deplasare a șoferului, iar luminile de întâlnire erau pornite.

În urma impactului, autospeciala a fost proiectată în gardul unui imobil, iar agentul de poliție aflat în proximitatea vehiculului a fost lovit. Potrivit anchetei, agentul se afla lângă portiera dreapta față a mașinii de poliție, pregătindu-se să urce în autospecială, când a fost acroșat de vehiculul BMW. Coliziunea i-a provocat polițistului leziuni care au necesitat 18-20 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului de expertiză medico-legală.

Reacția șoferului și fuga de la locul accidentului

După producerea coliziunii, șoferul nu a oprit pentru a verifica starea polițistului sau pentru a solicita ajutor. Martorii și camerele de supraveghere au arătat că bărbatul a continuat să conducă, părăsind strada Zefirului și intrând pe strada Privighetorii, unde și-a abandonat mașina la aproximativ 380 de metri de locul accidentului.

Organele de poliție l-au depistat pe șofer la câteva minute după accident, în timp ce se deplasa pe jos, în direcția opusă locului coliziunii. În momentul identificării, polițiștii au găsit asupra lui cheia autoturismului avariat, ceea ce a confirmat legătura acestuia cu evenimentul rutier.

Refuzul de a se supune testelor alcoolice și prelevării de probe biologice

După ce a fost găsit de poliție, șoferul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, invocând motive medicale. A fost transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, unde i s-a cerut să se supună recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei și a posibilei prezențe a substanțelor psihoactive. Cu toate acestea, șoferul a refuzat și acest lucru, deși a fost avertizat că refuzul constituie o infracțiune.

Pe durata investigației, s-a efectuat o percheziție informatică asupra camerei auto aflate în vehiculul BMW, iar imaginile au confirmat traiectoria mașinii, momentul impactului și direcția de fugă după coliziune.

Șoferul a fost trimis în judecată pentru fapta de părăsire a locului accidentului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.