Ultima actualizare: azi, 20:33

Locale

FOTO. Tinerii din Satu Mare, faţă în faţă cu doi foşti consumatori

Tinerii din Satu Mare au avut astăzi ocazia să le adreseze întrebări unor foşti consumatori de droguri. Astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, elevii au avut oportunitatea de a asculta poveștile de viață ale lui Rafa și Alex, doi foști consumatori de droguri, în cadrul Caravanei „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri”, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Scopul evenimentului a fost de a atrage atenția asupra pericolelor consumului de droguri, violenței, bullying-ului și traficului de persoane, în special în rândul tinerilor.

Într-un mod inovator, tinerii prezenți au avut posibilitatea de a le adresa întrebări celor doi invitați într-un mod anonim, prin intermediul unui cod QR, ceea ce a creat un cadru deschis și sigur pentru dialog.

Rafa și Alex au împărtășit experiențele lor directe despre cum consumul de droguri le-a afectat viața și cum au reușit să se recupereze, oferind un mesaj puternic despre riscurile la care se expun cei care fac alegeri greșite.

Caravana își va continua traseul prin România, având ca obiectiv să stimuleze conștientizarea în rândul tinerilor și să promoveze prevenția consumului de droguri și a altor comportamente de risc.

Evenimentul a fost bine primit de participanți, care au apreciat oportunitatea de a afla adevăruri crunte, dar necesare, într-o atmosferă sinceră și educativă.

3 comentarii

  1. Anca Răspunde

    Ca sa fie egalitate de sanse.. platiti salariile celor de la asistenta sociala !!!!!!Atunci cand un organ de conducere nu stie imparti bugetul ..trebuie schimbat!!!!

  2. Cristi Răspunde

    Foarte interesati au fost elevii, 90% au stat pe telefoane :))

  3. comentator Răspunde

    Eu am o întrebare simplă. Ce se întâmplă dacă pică rețeaua, cade curentul etc.??? Generația asta intră în sevraj???? Că știu despre unii că și la veceu merg cu telefonul. Asta foarte serios zic. 💩🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.