Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

Un pensionar din Satu Mare s-a apucat de cultivat “iarbă”! A fost săltat de DIICOT

Un pensionar din Satu Mare, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins cultivând și vânzând cannabis.

Bărbatul și-a recunoscut faptele în fața instanței și a acceptat pedeapsa în cadrul unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii DIICOT. Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, bărbatul a fost cercetat pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și deținere de droguri în vederea consumului propriu.

În perioada noiembrie 2019, bărbatul a cultivat cannabis pe o parcelă de teren, droguri pe care ulterior le-a distribuit în localitatea Oar. Conform anchetei, la data de 21 noiembrie 2019, acesta a vândut unui cunoscut 20 de plicuri cu cannabis pentru suma de 500 de lei.

De asemenea, la o altă dată, pe 7 noiembrie 2019, inculpatul a desfășurat o tranzacție similară, în care un plic de cannabis a fost vândut cu 25 de lei. În urma unei percheziții domiciliare efectuate la finalul lunii noiembrie 2019, anchetatorii au descoperit și confiscat 29,5 grame de cannabis, precum și diverse obiecte utilizate pentru cultivare și mărunțire.

Judecătorii au stabilit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, inculpatului i s-a impus să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității și să achite cheltuieli judiciare în valoare totală de 4.000 de lei.

Tribunalul a dispus confiscarea drogurilor și a echipamentelor utilizate, precum și a sumei de 500 de lei obținută din vânzarea drogurilor.

În fața instanței, pensionarul a recunoscut comiterea faptelor și a declarat că își asumă consecințele, menționând că a colaborat cu anchetatorii încă de la începutul investigației. Procurorii au apreciat colaborarea acestuia și faptul că inculpatul și-a manifestat dorința de a se reintegra în societate, motiv pentru care s-a decis suspendarea pedepsei, cu supravegherea și monitorizarea acestuia pe perioada termenului stabilit de instanță.

2 comentarii

  1. jean Răspunde

    Si pt aceasta condamnare a fost nevoie de 5 ani de cercetari? Halal justitie romana.

  2. cetatean Răspunde

    doar 5 ani, a mers super repede, la ce teastepti de la politia romana si tribunalul pus pe facut bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.