La data de 3 aprilie 2024, în cadrul unor acțiuni simultane, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău și Biroului Teritorial Satu Mare, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județele Satu Mare și Bacău, în două cauze penale privind trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din probatoriile administrate a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – martie 2025, 4 persoane cercetate, cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (substanță cristalină 3-CMC) și substanțe psihoactive (4BMC) către consumatori, din județul Satu Mare, cu sume cuprinse între 350 și 600 de lei.
În urma perchezițiilor efectuate, la data de 3 aprilie 2025, de către polițiști și procurori, au fost descoperite și ridicate cantități de canabis și substanțe cristaline, plicuri de tip ziplock, grindere, cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a două persoane cercetate, de 21 și 23 de ani, iar procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au reținut alte două persoane, de 22 și 28 de ani.
La data de 4 aprilie 2025, judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalelor Bacău și Satu Mare au dispus arestarea preventivă a persoanelor cercetate, pentru 30 de zile. Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.
Sursa: IPJ Satu Mare
Verificați și familia minoritară din mezaninul de pe horea 2, acești chiriași ai primăriei se ocupă cu exact aceleași chestii. Desigur acest clan musai să fie arhicunoscut celor cu legea în mână din moment ce fac ce fac în plină zi și cu sfidarea tuturor camerelor de supraveghere care împânzesc zona respectivă. Îi puteți vedea pe str. Horea, pe corso, pe băncile vis-a-vis de casa de modă. Foarte bine organizați și cu un sistem bine definit. De la substanțe interzise, la proxenetism, controlul cerșetorilor care desigur își achită dreptul de a acționa în oraș etc etc.
cu ceva timp în urmă era prezentă poliția chiar în poartă acelui imobil dar se pare ca a fost fără succes din moment ce activitatea continuă. Sunt chiriașii primăriei iar instituția îi ignoră nonșalant din ceva motiv anume. Întrebarea este când le expiră contractul de închiriere.