Ultima actualizare: azi, 15:43
Locale

Controale DSVSA în județul Satu Mare. Restaurant amendat cu 10.000 lei și recomandări pentru sătmăreni

Controale DSVSA în județul Satu Mare. Un restaurant a fost amendat cu 10.000 lei, iar inspectorii DSVSA vin cu o serie de recomandări pentru sătmăreni.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 21 – 28 noiembrie, 94 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități de catering, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică, cantine, baruri, laboratoare de cofetărie, chioșcuri școlare, magazine alimentare și de legume fructe, unități pentru fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unități pentru depozitarea alimentelor, seminţelor, legumelor şi fructelor.

În urma controalelor efectuate a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 10.000 lei, pentru un restaurant din localitatea Cămin, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor, a condițiile de depozitare și comercializare a produselor alimentare.

ANSVSA recomandă publicului să acorde o atenție sporită etichetelor produselor, provenienței și condițiilor de comercializare, pentru a evita achiziționarea unor produse neconforme sau chiar nesigure.

Dacă achiziționați produse alimentare de post din locuri neautorizate, unde comerciantul nu poate asigura condițiile optime de transport, depozitare și comercializare, riscați ca produsele să fie neconforme sau chiar nesigure, putând afecta sănătatea.

ANSVSA recomandă ferm ca produsele alimentare să fie cumpărate doar din unități autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Recomandări pentru cumpărături în piețe și târguri:

 DSVSA recomandă consumatorilor:

  • să achiziționeze produse doar din spații autorizate;
  • să verifice existența vitrinelor frigorifice funcționale;
  • să controleze integritatea ambalajelor;
  • să se asigure că etichetele conțin informații complete despre producător, condițiile de păstrare, ingredientele și termenele de valabilitate;
  • să cumpere brânzeturi doar în ambalaje de unică folosință, etichetate corect;
  • să evite achiziționarea produselor de origine animală de la persoane neautorizate sau din locuri improvizate.

Atenția trebuie îndreptată și asupra produselor comercializate temporar în tonete, chioșcuri, rulote, standuri sezoniere – care trebuie să fie autorizate și să respecte normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.


Sursa: DSVSA Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.