Vorbind despre proiectele primăriei pentru următoarea perioadă de timp, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a arătat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că se are în vederea construirea a noi blocuri ANL. Edilul șef s-a întâlnit cu ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, căruia i-a solicitat ca suprafața de 2,3 ha de pe strada Zefirului să între în proprietatea municipiului Satu Mare pentru un proiect social. Pe strada Iuliu Coroianu se are în vedere construirea a trei blocuri ANL, cu 70 de locuințe, însă Ministerul Apărării solicită ca jumătatea dintre acestea să fie date militarilor din Satu Mare. Kereskenyi spune că sunt foarte mulți civili sătmăreni care cer locuințe și că va renegocia cota din locuințele ANL.
Tot cu aceeași ocazie, edilul șef a mai arătat că a avut o discuție la Ministerul Tineretului pentru ca Primăria Satu Mare să preia Hotelul Sport. Se dorește reabilitarea acestuia și să fie păstrată aceeași utilitate, adică să fie cazați sportivii pentru care acum se plătesc chirii. Kereskenyi spune că odată reabilitat, Hotel Sport ar da și un alt aspect zonei.
De asemenea, primarul a precizat că îndată ce vremea va permite, vor fi demarate lucrările de asfaltare a drumurilor din municipiul Satu Mare, Se are în vedere reabilitarea a peste 250.000 de metri pătrați de asfalt.
In sfarsit! Faceti inca locuinte pt tineri ca avem nevoie!!!!
Și mult promisa pista de bicicliști spre Noroieni!
Primarul cere ajutorul unor ministri :). F bine dar EL ce face?
Esti sotia lui laurentiu ?? 🙂 Sau tot aceeasi persoana ? 😀
Sper, ca sunteti fericiti… 😛
P.S: mai ai batiste ?? 😀 😀
Hotel Sport merită o soartă mai bună și să-și recapete locul în circuitul turistic.Cât despre blocurile ANL nu am o părere prea bună datorită faptului că din discuțiile cu cunoștințe, cunoscători a condițiilor locative, am înțeles că acestea sunt de calitate slabă(ex:-sistemul centralizat agent termic este performant ca pe vremea lui “Ceașcă”, la parter aerisești și la 4 dârdâi)iar cheltuielile sunt destul de mari pentru locuințe sociale. Iar soluția, cotorizarea individuală la utilități și montarea de microcentrale, contoare, branșamente sunt investiții “în casa altuia” pe care majoritatea locatarilor nu și le permit, iar cei care le fac adoptă la plecare tactica melcului, duc totul cu ei. Clar că sunt necesare( de unde să aibă doi tineri căsătoriți 30-40 mii € pt.un apartament?) dar sa fie construcții calitative cu randament ridicat în exploatare pt. minimalizarea costurilor și administrare pe măsură( aviz Primărie).In fine ieftin și bun nu există, deocadată, dar în speranța eliminării tarelor și realizării soluțiilor de mai sus în viitoarele construcții,dragi tineri vă doresc să obțineți o locuință ANL decentă și sustenabilă!