Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

VIDEO. Lanț uman la Satu Mare. Săptămâna Europeană a Tineretului

Zeci de tineri de la mai multe licee din municipiul Satu Mare au format astăzi un lanț uman în Parcul libertății, fiind marcată astfel „Săptămâna Europeană a Tineretului”. Evenimentul a avut ca scop  susținerea ideii de Europă incluzivă și diversă.

Am dorit să organizăm această acțiune la noi în oraș în această zi pentru a arăta elevilor sătmăreni și lumii că putem transmite și noi un mesaj de solidaritate și să sprijinim idea unei Europe incluzive și diverse”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor, Patrik Nici.

Acțiunea din Satu Mare de județ a avut loc la ora 14.15, în Parcul din Piața Libertății. Activitatea s-a desfășurat concomitent și la Obeliscul din Negrești-Oaș, în Carei dar și în Supur.

În cadrul acțiunii, fiecare tânăr i-a transmis celui pe care îl ținea de mână un mesaj de solidaritate, de pace. Apoi, elevii și-au expus mesajele pe două panouri amplasate lângă statuia lui Vasile Lucaciu din Parcul Central.

În România, „Săptămâna Europeană a Tineretului”, este marcată în perioada 8-14 mai sub egida solidarității și angajării sociale a tinerilor. Acțiunea a fost organizată de Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare și coordonată de prof. Alina Horincar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.