Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO&VIDEO. Scandal la Certeze! Se cere demisia primarului

Scandal în comuna Certeze. Oamenii s-au adunat în această dimineață, în jurul orei 10.00, în fața primăriei din localitate și l-au luat la rost pe edilul-șef. Nemulțumirile cetățenilor vizează lipsa condițiilor elementare, și anume apa curentă și canalizarea.

Zeci de oameni l-au luat la întrebări pe primarul Petru Ciocan, pentru a afla când se vor putea și ei bucura de condiții de secolul 21, având în vedere, spun oamenii, că marea majoritate a cetățenilor a investit bani grei în comună, dar administrația locală nu a mișcat un deget pentru bunăstarea populației.

 

Primarul s-a rezumat în a spune că proiectul privind această investiție este finalizat în proporție de 98 la sută, însă greul de acum începe, având în vedere că, spune edilul-șef, totul depinde de Consiliul Județean Satu Mare. La auzul acestor vorbe, oamenii s-au înfuriat de-a dreptul, spunând că în ritmul acesta comuna va beneficia de apă curentă și canalizare în secolul viitor. Mai mult decât atât, câțiva cetățeni i-au cerut primarului să lase locul altcuiva mai competent, deoarece, spun oamenii, este inadmisibil ca o comuna precum Certeze să ducă lipsă de aceste condiții elementare.

La un moment dat, a apărut și preotul din comună, cu scopul de a calma spiritele, însă nervii oamenilor au fost întinși la maxim, iar totul a degenerat într-un scandal de proporții. În plus, și-a făcut apariția și consilierul superior al Prefecturii Satu Mare, Florian Găzdac, însă oamenii nu au mai vrut să audă alte explicații și au întocmit o petiție prin care îi cer primarului să rezolve această problemă până cel târziu în toamna anului viitor.

 

 

18 comentarii

  1. Horti Miklos Răspunde

    Acesti oameni nici apa da baut nu merita.
    I as taia si aerul,.mai mult , as face Hirosima 2 din acest sat.
    Tāranii dracului,.auzi la ei .
    Vor apa si canalizare, nu meritati nici Aer.
    Mergeti si spânzurati-va. TOȚI !!

    • Unu' Răspunde

      TU nu meriți nici aer, parazitule!
      Ce ți-au făcut oamenii ăia de ești așa de revoltat pe ei?
      Și-au ridicat pe bani munciț cu greu niște locuințe pentru care plătesc impozite primăriei! Este normal să dorească mai mult, fiind obișnuiți cu condiții mult mai bune pe unde lucrează!
      La ce impozite presupun că plătesc, sigur au dreptate!

      • abc Răspunde

        Este corect de spui dacă este așa. Singura problemă la oamenii ăștia e că respectarea legii la ei este ceva facultativ . De aia este închisoarea plină cu ei și toți au fel de fel de dosare. Hai să nu încep exemplele. Țânțaș ajunge? Care pe deasupra este și predicator pocăit.

      • Horti Miklos Răspunde

        Nu ai dreptate.
        Oamenii aia NU platesc impozite, autoturismele le sunt radiate de la primarie.
        Au contract cu statul roman, hotie multa,facturi false , mai vrei ?
        Sunt niste gunoaie, este cate unul dintre ei ca nici sa vorbeasca nu stie.
        NU merita AER !!

    • El Răspunde

      Bozgore du-te la tine in țara puturos ce ești cu te naști așa mori dacă nu ești in stare sa îți miști curu ăla de bozgor

  2. Norick Răspunde

    Se pare ca protestul asta a derulat in conditiile foarte culturate / linistite… ,-))))

  3. pcr Răspunde

    hei da ce ai ma ????,ce te apuca ,,,,

  4. vasile Răspunde

    parca Certeze e cel mai bogat sat din Europa de EST. Cu asta s-au laudat in ultimii 25 de ani.

  5. Academicianul Răspunde

    :)…o facut ciuperca.

  6. goe Răspunde

    Cand Apaservu a insistat sa fie cuprins si Certeze in programul de dezvoltare pe primar l a durut la basca si a fost smecher ca face el singur uzina de apa statie de pompare si statie de epurare
    Acum i taie gatu osenii ca nu e in stare de nimic
    Este de o incompetenta crasa acest primar cu state vechi pdl iste si acum pnl iste
    Lupul isi schimba parul da naravu ba

  7. Academicianul Răspunde

    No….sa mai scape nematrasit cateva zile, ca apoi toata comuna se muta inapoi in Italia la prasit malaiul, si pana la anu pe vremea asta nu le trebe nici asfalt nici apa calda. Si la anu se repeta comedia, le mai promite o ciuperca si eventual un altar de vara si scapa iar 🙂

  8. Pastorita Răspunde

    Buna dimineata tuturor!! Imi place mult orasul Certeze,si mi-am dorit dintotdeauna sa iau parte la o nunta dea lor,au obiceiuri frumoase,sunt oameni harnici,doar ca impulsivitatea unora le strica reputatia!!!! In problema canalizarii au dreptate,dar nu inteleg cum au incredere in promisiuni!! In locul lor as mobiliza pe toti,si pt ca au bani sa isi faca singuri cele necesare! Nu stiu daca au Sfatul Batranilor,dar au multe probleme pe care ar putea sa le rezolve cu EI !!!! Se dau bani la ONG- uri,pt activitati care nu ne sunt cunoscute,la concerte,miss-uri,de ce nu se dau si pt canalizari???? Si mai sunt si alte comune,orase in aceasi situatie!!!! Primarii ar trebui sa aiba 6 luni de proba in mandat,si daca nu fac nimic,schimbati!!! Au 4 ani si fac ce vor!!!!

    • y Răspunde

      Hai mă, asta-i bună. Du-te acolo și documentează-te. Primarul ăsta este la cel puțin al treilea mandat. Unul ca independent, unul cu PDL și unul acum cu PNL. L-au votat numai ei știu de ce. Poate pentru că e printre puținii care stă acasă nu prin străinătățuri. Problema cu ăștia e că tare s-au obișnuit că toți stau în poziție de drepți pentru că ăștia rezolvă tot cu bani. Iar problema cu apa este de cel puțin 30 de ani. De atunci se fură, pardon nu se plătește. Pentru canalizare trebuie intrat în curtea oamenilor și nu uita că zona nu a fost colectivizată. E greu cu fondul funciar acolo. Și de rezolvat ce să rezolvi când peste o săptămână toți cu gura îs plecați după roza vânturilor?

  9. Pcr Răspunde

    Cine a votat primarul ???,voii !!!!,deci voii dați-l jos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.