Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

VIDEO. Scandal în piața din Turț! Comercianții, supărați că nu își pot vinde marfa

Scandal imens în Turț. Cu toate că în repetate rânduri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat faptul că toate târgurile de animale rămân închise până la clarificarea situației privind virusul pestei porcine africane, zeci de comercianți au vrut să intre în incinta pieței. 

Oamenii au declarat că li s-a comunicat de la Primărie faptul că târgul se va ține, însă în cele din urmă au fost trimiși ,,la plimbare”: ,,Ni s-a spus că s-a dat dispoziție de la prefectură de închidere a târgurilor. Oamenii sunt revoltați, nu se pot ține animale, comercianții nu își pot vinde marfa. Problema este că ieri am fost informați de catre primărie că târgul se va tine, doar că peste noapte acestea s-au închis!”, a declarat unul dintre comercianți.

Mai mult decât atât, oamenii au fost amenințați cu ,,mascații”: ,,Au chemat jandarmii pe oameni fără ca oamenii să fii făcut ceva rău. Suntem tratați ca niște infractori”, au mai precizat comercianții.

16 comentarii

  1. y Răspunde

    Târgurile de animale sunt închise. Punct. În momentul în care au scos porcii din ogradă ca să le ducă la târgul închis au încălcat legea. Punct. Pentru că niciun veterinar nu le-a putut semna actele de transport, deci le-au dus sigur fără ele. Punct. În momentul în care din cauza încălcării carantinei chiar încep să le moară subit toți porcii tot ei se vor văita că aoleo, aoleo de ce nu au oprit boala autoritățile. Păi cum să oprească dacă ăștia se plimbă aiurea cu animalele? Și așa e o treabă nasoală, greu de gestionat. Democrația nu înseamnă numai drepturi, mai sunt și niște obligații.

    • Andrei Baciu Răspunde

      Invață să scrii românește !Punct!

      • y Răspunde

        Dar ce nu am scris românește? Sau vrei în dialect oșenesc ca să precepi? E greu cu mămăliga nefiartă! Te constipă sau dă să fermenteze.

        • Andrei Baciu Răspunde

          Citeste-ți încă odata textul,bulibaș de stepă ce ești !!Porcii ”le” duci sau îi duci??Apoi,”deci le-au dus sigur fără ele” corect ”i-au dus sigur fără ele”,adică porcii au fost duși fără acele acte !!Dacă vrei să fii postac român,apoi învață să scrii corect !!Nu accept nicio scuză cum că ai fi ”minoritar de stepă” și de-aia poti fi agramat !!

          • y

            Na jól van tu, profu mieu de română. Da să ști că tot dau clasă la română la toți supărații ăia din video. Și dejeaba că ”dânsele”, adică Sus scrofa în latină tot se duc cu numai cu zapiscă de la veterinar. Dar unui oșan care citește din palincă dejeaba esplici. Dejeaba. Eazy omule că faci infarct pe vremea asta.

          • Norick

            @ y : nu te enerva. Profu’ asta viteaz vrea sa-ţi dea lecţie , dar săracu’ şi el are mare nevoie de ajutor.;-) Şi evident agățându-se de gramatică şi nicidecum de esenţa comentariului . Tipic speciei uninteligent… 😉
            Cât despre videoclipul de mai sus…păcat, ca nu mai există Benny Hill Show. Tipul cum ţine telefonul la ureche merită orice medalie… :-)))

  2. y Răspunde

    @Norick, nu mă enervez, dar nu înțeleg cum poate să se lege de gramatica mea. OK pate e greșit dar nu asta este important. Problema asta cu pesta porcină este groasă, este foarte reală și nu prea sunt alte metode de stopae decât carantina și lichidarea animalelor. Și în loc să comenteze pe subiect se bagă în chestii semantice.
    Îmi aduce aminte de momentul căderii Constantinopulului și ocuparea orașului de către turcii selgiuci. Tocmai în toiul luptelor s-au găsit preoții să convoace un sinod pentru a decide ce sex au arhanghelii sau dacă au sex ori ba. Era foarte important, ce să zic.

    • Norick Răspunde

      @y : nu el este singurul cu mentalitatea asta rurală – las-o baltă să-i fie mulţumit şi să mândrească la bufet seara când bagă un deţ’ în cap… 😉

  3. matroz Răspunde

    @y&norik:voi chiar nu sesizați ca va pierdeți timpul pe aici?Apucati-va de scris versuri,poate reușiți mai bine,decat sa legati un dialog normal cu cei ce au descoperit telefonul mergând in târg la Ghenci!
    Y,tu care ești un mentor pentru puținii unguri ce citesc acest seit,poate înființezi un seit,forum unde s-ar putea discuta serios,fără sa fim înjurati de toti care citesc doar pentru ca nu mai au loc in bufetul din satul Coca !
    Eu mai deschid rar si nu pot sa încetez a ma minuna de aglomerația intelectualilor ce caută tastatura cu lupa,înjurând cand nu li se prinde ceapa!???

    • Norick Răspunde

      @matroz : din pacate si eu din ce in ce mai rar deschid pagina asta minunata . Deja este prea jos nivelul de comunicatie pe aici… 🙂 Sa ai parte de o seara cat mai frumoasa.. ,-)

  4. X Răspunde

    Eu nu am fost la piata,dar am inteles ca chiar nu sa putut intra deloc in piata cu nici un fel de marfa…si daca chiar nu sa putut vinde nici haine si restul care nu au nici o legatura cu animalele,care este motivul pentru inchiderea totala a pietei?

  5. Andrei Baciu Răspunde

    @y,norick-Nu vă mai lamentați atât !!V-i s-a mărit ajutorul social,ce mai vreți,pensii speciale ??!!!

    • y Răspunde

      Aia ai tu, plus bonus de la partid pentru comentariile tale aiurea.

      • Andrei Baciu Răspunde

        Bonusul s-a dus naibii !! Am rămas lefter de când nu se mai organizează niciun miting haștag !Măi,ce oameni !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.