Ultima actualizare: azi, 10:41

Locale

FOTOGALERIE. Protest în centrul Sătmarului. Zeci de oameni au scandat împotriva Guvernului

Zeci de sătmăreni de toate vârstele s-au adunat în această seară, vineri, 10 august, în centrul municipiului Satu Mare, pentru a protesta împotriva partidului aflat la guvernare.

Aproximativ 40 de oameni s-au adunat în Pasajul Corneliu Coposu și au scandat lozinci anti-PSD, fiind astfel alături de la distanță de românii din Diaspora care protestează în Piața Victoria din București.

Înarmați cu pancarte și steaguri și purtând tricouri cu mesaje puternice, sătmărenii s-au strâns în zona pietonală din Centrul Nou al Sătmarului și au încercat să se facă cât mai auziți.

50 comentarii

  1. Marș Răspunde

    Ce vreți băi papaciocilor. Este o tară de 22. 000.000, de oameni. Voi reprezentati un rahat, mars la cacat.

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    E bine să protestăm (pașnic), că e un drept prevăzut în Constituție. Dar nu mai bine ar fi dacă ar merge lumea la vot?
    Iar cine e în străinătate ar putea veni în concediu în România în perioada alegerilor, că doar nu se votează decât o dată la câțiva ani.
    Cât despre guvern, într-un stat democratic el poate fi dat jos numai de către Parlament, nu de protestatari, că altfel ar fi haos:
    – “Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate.” (Constituția României din 2003, art. 109, alineatul 1);
    – “Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate” (Constituția României din 2003, art. 110, alineatul 2).

  3. obiectiv Răspunde

    Cetăţene,e dreptul tău să crezi ce vrei dar e bine să înţelegi fenomenul care este următorul:20 de ani de aici încolo va câştiga PSD pentru că el ,,DĂ”!Nu are importanţă că merg toţi la vot.Cei mai mulţi vor vota PSD pt. că într-o ţară săracă(sărăcită de fapt) politica trece prin stomac.PSD va da şi va promite în continuare indiferent de consecinţe.Printre alte lucruri contestate de ,,ceilalţi” rămâne această îngrijorătoare iresponsabilitate faţă de viitorul ţării.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimate domn,
      În 1996 au câștigat alegerile țărăniștii (de dreapta), pe care și eu i-am votat.
      În 2004 au câștigat alegerile liberalii și pediștii (de dreapta), pe care și eu i-am votat.
      În 2008 a câștigat iarăși Băsescu (de dreapta), pe care l-am votat și atunci.
      Totuși, al doilea mandat al lui Băsescu m-a scârbit definitiv de dreapta pedelistă. Iar acuma pedeliștii îs aciuați în PNL.
      Speranța mea nu mai e în politicienii români, că toți sunt la fel, ci în cei americani.

      • obiectiv Răspunde

        Corect ce spui,Trebuie ieşit în stradă când guvernanţii abuzează de poziţia lor şi de…democraţie,oricare ar fi ei.

      • obiectiv Răspunde

        Sănătatea democraţiei este dovedită atunci când propriul electorat te contestă în stradă.La noi nu se întâmplă pentru că unii au primit şi altora li s-a promis.No,nu-i bine?

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Știi ceva, “obiectiv”, în general am multă răbdare să dau explicații, dar văzând cum protestatarii cei pașnici au aruncat cu pietre în jandarmi, au bătut o femeie jandarm și au furat arme forțele de ordine, parcă nu îmi mai vine să dau explicații.
          Sper ca serviciile să îi identifice pe provocatori, că doar au tehnica necesară.
          Iar părinții care au dus copii la protest, aceia nu știu ce fel de părinți sunt, că doar nu trebuie să fii un geniu ca să își dai seama că un protest poate degenera în violențe.

          • Cetățeanul turmentat

            Erată: de la forțele de ordine

      • Ana Poda Răspunde

        @cet.turmentat- pai atunci nu-ti ramane decat sa emigrezi in america ori sa importam niste politicieni americani,care sa ne scoata din kkt !!

    • Ana Poda Răspunde

      Si care crezi tu ca ar fi ”consecintele” ?Vorbesti ca proasta-n papusoi !!Daca nu ”ti-ar da” ai urla ca de ce nu-ti da !!Te iei dupa niste papagali care ar vrea sa fie ei la ”ciolan” !!Ce crezi ca ar putea face aia mai mult decat altii??Nimic !

  4. Gura psd Răspunde

    Da de unde o sa tot de-a PSD??? aveți macar habar despre ce vorbiți? De unde??,pt că țara noastră frumoasă nu produce nimic,doar se împrumută,nu se mai dezvolta nimic la noi in țară,pt că trebuie plătiți toți leneșii care stau toată ziua și nu lucrează și trăiesc după ajutor social….+ceilalți hoți din conducere care fură cu nerușinare

  5. Anon Răspunde

    “Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.” – Luati aminte vorbele lui Stalin, caci dupa ele traieste Romania din 89 pana azi. Asa ca puteti merge cati vreti la vot si vota pe cine vreti voi, la cat de corupta e tara asta, voi chiar crede-ti ca se va schimba ceva cu un amarat de vot? :))

  6. Da Răspunde

    Mergeti inapoi de unde veniti, ne e bine fara voi, am vazut acum protestul pasnic , ramaneti acolo, nu avem nevoie de voi., acolo stati capra ca nu cumva sa I.suparati pe stapani, nu poti si nu ai curaj sa stai in tara mars afara

    • Vasile vasile Răspunde

      Daca erai pe vremea Revolutiei aceasta nu ar fi avut loc cu oameni ca tine. Avem dreptul democratic sa votam in tara sau strainatate, sa protestam si sa schimbam regimurile comunist-dictatoriale votate de mosii si babele neinformate si asistatii sociali care fug de munca ca dracu de tamie. Cei din Diaspora sint romanii plecati la o viata mai buna, care intretin economia saraca a tarii si pensionarii cu o suta de lei.
      Am impresia ca esti o fosila comunista.
      Aceste represiuni au fost planificate si ececutate impotriva unor oameni pasnici
      Apropo…tu stai capra zilnic in tara inghitand zilnic he he urile analfabetilor si penalilor. Ia atitudine.
      Desteapta te Romane….

  7. Da Răspunde

    Nu veniti la vot asta este…ghinion mergi si iti dai cu parerea unde locuiesti, muncesti si platiti impozite, in August e plin orasul de figurile voastre, mars la munca afara

  8. Da Răspunde

    Faza cu saraca tipa de la jandarmi tot planificata a fost?,cand plecati ar trebui sa isi bata joc de voi toti cei din MAI la cozi sa va tina pana cadeti jos de oboseala la vama, vi in concediu sa faci gargara asumati

  9. Alex Răspunde

    Pentru cei din diaspora, cum va explicati ca Basescu este preacurat si nu este penal, desi familia lui era bagata pana-n gat in tot felul de afaceri murdare? Va intreb asta pentru ca de la el a cam pornit cuvantul penal.

    • diaspora Răspunde

      Ce are a face Băsescu cu protestul nostru?Ştii tu că are bube-n cap?Denunţă-l dacă eşti cetăţean loial ţării.

    • y Răspunde

      Băse fiind securist până-n măduva oaselor, ce mai vrei? Dar nici de pesedei nu mi-e rușine! Ce este acolo! ASșa ne trebuie că nu am votat și am aplicat legea lustrației când trebuia! Suntem singura țară est-europeană. Acum deja este târziu. Securiștii și nomenclaturiștii au făcut pui și dai de ei este tot. Au încrengături și la nivel de deconcentrate. Nu spun că fac ilegalități, doar că sunt acolo și e împiedici în ei.

  10. diaspora Răspunde

    Germania şi alte ţări europene fac totul să-şi atragă forţă de muncă în timp ce noi,prin vocea unora îi dezavuăm.Din păcate mulţi nu se vor mai întoarce şi,credeţi-mă nu-s cocalarii pe care-i vedem în august pe străzile oraşului.Unii comentează ca nişte proşti (vezi acest ,,Da”) care crede că dacă rămâne el şi statul o să-i meargă şi mai bine.

  11. Alex Răspunde

    @diaspora. Nu trebuie sa-l denunt eu, l-au denuntat altii, are multe dosare, unele zac prin Justitie fara sa se atinga nimeni de ele, altele i-au iesit cu NUP. Legatura intre voi si el este utilizarea cuvantului “penal”.

    • diaspora Răspunde

      Şi crezi că modificările din justiţie îl vor băga la bulău,pe el şi pe alţii?Nu cred nici în achitări nici în NUP-uri,totul este din instrumentare şi chichiţe juridice,ei fiind toţi nişte hoţi.Dar nu despre persoane este vorba la protest ci despre amputarea statului de drept şi politica falimentară de mituire a electoratului.Unde n-au putut da bani de la guvern,vezi adm.publică locală,le-au dat voie să jegmănească populaţia prin mărirea impozitelor.E greu de înţeles Alex?

  12. Alex Răspunde

    @diaspora.Din ce se poate citi pe internet:”Traian Băsescu este “îngropat” în dosare penale. Fostul preşedinte a fost implicat în 56 de dosare penale, din 2004 până în prezent, 7 dintre acestea fiind în curs de soluţionare, precizează Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit Parchetului ICCJ, Traian Băsescu a fost vizat în 56 de dosare penale în ultimii 12 ani, în 49 dintre acestea fiind dispuse soluţii de netrimitere în judecată.

    “Vă comunicăm faptul că Traian Băsescu a constituit (atât în mod individual, cât şi împreună cu alte persoane), în perioada 2004 – prezent, obiectul a 56 de dosare penale, în 49 dintre acestea fiind dispuse soluţii de netrimitere în judecată, 7 fiind în curs de soluţionare”, se arată în răspunsul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”
    Nu neg ca unele sunt asa si asa dar cu altele…este altceva. Depinde foarte mult de cum esti judecat. Si cum la CEDO au fost achitati multi penali, stau si ma intreb ce intelegeti voi prin penali?

    • diaspora Răspunde

      Băsescu,Băsescu,Băsescu….Eşti incorigibil deci nu poţi fi un partener de discuţie.Numai bine!

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      O completare la ce ați spus dvs.
      1. “Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.” (Constituția României din 2003, art. 23, alin. 11)
      2. Problema e că în România procesele trenează foarte mult uneori până intervine prescripția, de aceea ar fi bine ca magistrații să răspundă.

  13. Alex Răspunde

    @diaspora. Strazile nu se fac fara bani, strazi pe care si voi le folositi. Daca cresc salariile, trebuie marite taxele. Sincer nu vreau sa intru in astfel de discutii. Pacat ca nu avem o presa competenta care sa faca analize serioase in societatea noastra si care sa informeze corect cetateanul, atat din tara cat si din diaspora despre aceste lucruri.

    • diaspora Răspunde

      @Alex,ce străzi? Nu înţelegi că o grămadă de primării au băgat banii în salarii fără să reducă personalul supradimensionat şi au ajuns să-şi golească bugetul?Rămâne cum am stabilit.

  14. Alex Răspunde

    Eu vorbesc de strazile din Satu Mare, in alta parte probabil e altceva. Am vorbit de Basescu ca e un personaj mai cunoscut, acum fiind senator si din cate stiu eu nu e penal. Daca vrei alte personaje cu nume mai putin cunoscute, care sunt pe post de fecioare virgine, in senat sau la camera si care nu sunt penale, putem continua. Vorbesti de personal supradimensionat in primarii, personal am fost la o primarie de comuna si nu prea am vazut personal, nu personal supradimensionat, probabil n-am vazut bine.

  15. Adinutza Răspunde

    “Foarte pasnic”mitingul vostru.Ati lovit cu bestialitate 2 jandarmi(dintre care o femeie jandarm)oameni care își făceau doar treaba pentru care erau platiti indiferent de culoarea politică a guvernului.Ca animalele va cereți drepturile?RUSINE pentru modul violent în care ati manifestat!!!O parte din voi ne faceti de rusine si afara iaro alta parte faceti de rusine neamul nostru când “veniti”cu ganduri”pasnice” în țară.Mai bine ati fi stat o seara cu familiile pe care le aveti acasa si care va duc dorul destul(părinți,copii)decat sa loviți cu atâta ura oameni care nu făceau altceva decât treaba.Plecati cu capul plecat si cu coada intre picioare ca v-ati facut de rusine si in tara voastră natală.Sa va întoarce-ți când va vom chema daca ati dat bir cu fugitii când noi si țară voastră aveam nevoie de voi. PS:Diasporeni sper ca MAI sa va “rasplateasca”omenia de care ati dovada aseara…Hou rusine voua!!!

    • Altu Răspunde

      Și de oameni nevinovați bătuți de jandarmi ce mai zici? Mai schimba canalul nu te uita numai la RomaniaTV și latrină 3. Ca să vezi realitatea trebuie să urmărești mai multe surse . Dar tu ești prea îndoctrinată cu cu porcăriile psd

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Stimate altu,
        Întervenție în forță a fost ceea ce au făcut polițiștii spanioli cu catalanii la referendumul acela pentru independență.
        Și la un procent recent în Germania forțele de ordiner au folosit tunul cu apă.
        Dumneata cum ai vrea să fie apărată clădirea guvernului? Că doar nu cu gândire pozitivă!

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Erata:
          procent recent în Germania = miting recent în Germania

          Scuze!

        • Altu Răspunde

          Uită-te la imagini cum oameni nonviolenți sunt rupți in bătaie de câinii de pază ai pesedista. Jandarmeria=Noua securitate

          • Altu

            Câinii psd-ului am vrut să zic

          • Cetățeanul turmentat

            Stimate domn,
            Uită-te cum au acționat polițiștii spanioli în cazul așa-zisului referendum pentru independență din Catalonia, adică mult mai dur.
            A încerca să intri în clădirea guvernului îmi cam sună a încercare de lovitură de stat, iar jandarmii trebuie să păzească clădirea guvernului.
            Văd că pe Adevărul și hotnews se instigă.
            Mi-e scârbă de Iohannis și de servicii. Bine că a tăiat PSD din banii serviciilor.

    • y Răspunde

      Ție nu ți-a picat fisa că poate sunt agenți provocatori? Pesede e meseriaș la așa ceva, are oameni pregătiți pentru asemenea deturnări. Eu personal nu cred că un căpșunar mort de oboseală după ce revine în țară să aibă energie de așa ceva. Eu am înțeles că au apărut printre demonstranți ”suporteri” ai echipelor de futbal din capitală care sunt ”echipați” pentru așa ceva. Cred că știi a cui echipă este Dinamo?

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Păi și mulțimea așa-zis pașnică de ce nu s-a delimitat de ei?
        De aceea avem servicii să fie cu ochii pe astfel de instigatori, deși deocamdată nu se vede.
        În SUA dacă lovești un polițist ești, în cel mai bun caz electrocutat, dacă nu ești împușcat din prima.

        • y Răspunde

          Because au fost infiltrați de servicii exact în ideea că vezi Doamne, ciurda a scăpat de sub control și trebuie temperați cumva. Sunt băieți care se ocupă cu așa ceva. Iar forțele de ordine atâta au așteptat să aibă motiv și să arunce cu tot ce aveau în mână în toți, și în cei care manifestau pașnic. Dar dacă îți dă cineva în cap mă gândesc că nici tu nu stai ca blegul. Eu cred că din start s-a vrut să degenereze manifestația. Urmează probabil ca la latrina3 să se spună că ce frumos au manifestat ”spontan” pesedeii amu o lună.

          • Cetățeanul turmentat

            Eu zic că într-o DEMOCRAȚIE puterea se obține prin vot, nu prin mitinguri de protest.
            În Justiție nu cred niciun pic, amintește-ți te rog de scandalul Microsoft, unde era vorba că au dispărut sume imense, dar totul s-a terminat cu un fâs, nefiind mai nimeni condamnat.
            Nici în servicii nu am încredere. că l-au “scăpat” pe Sebastian Ghjiță, deși îl aveau sub supraveghere.

  16. y Răspunde

    @Cetățene, aici sunt perfect de acord cu tine. Probabil din supărații ăștia mulți nu au fost să voteze pentru că au zis că au lucruri mai importante de făcut. Uite,nu-i chiar așa. Dar intervenția jandarmilor mi se pare exagerată. Aseară din curiozitate am dat pe canalele de știri și nu-mi venea să cred ochilor. Îi dau dreptate lui Ludovic Orban. Iar în ce privește justiția mai bine nu mă pronunț pentru că nu am date în acest sens, din fericire. Dar dacă la nivel de deconcentrate se angajează cu carnet de partid …. Adică cei din interiorul instituțiilor știu că fiecare pe cine are. Trebuie mers la vot. U

  17. y Răspunde

    Și încă o observație. Situația actuală seamănă izbitor cu faza cu demiterea cu Petre Roman în urma mineriadei din septembrie 91 când s-a dat foc și la clădirea guvernului sau cu demisia de ”onoare” a lui Victor Ponta în urma scandalului de la ”Colectiv”. Probabil se vrea ca să pice guvernul și ca PSD să intre în următoarea campanie electorală ca mireasa neprihănită.

  18. viorel Răspunde

    Tăt’ Satmaru’ i cel mai tare!( la PROSTIE). Demult n-am vazut atata prostie adunata la un loc! Vad ca si voi mancati ,,c…at” pe saturate la Antene!

  19. Alex Răspunde

    Du-te ma-n p.m. acolo de unde-ai venit…cu rahat cu tot.

  20. Adrian Răspunde

    Dupa ce a fost ieri, as zice alt slogan ,, fara vandali in locuri publice,, la ce au facut aia in Bucuresti ar trebui interzise protestele, pai la ce stricaciuni au facut tot din banii publici ai nostri se vor repara.

  21. obiectiv Răspunde

    Violentele trebuie condamnate, evident.Dar pt.Dumnezeu,nici unul care comenteaza impotriva protestelor nu-si pune intrebarea de ce se intampla toate aceste proteste?Adica,vezi Doamne,astia n-au fost la vot si vor sa rastoarne ordinea constitutionala.Nu poti comenta rautacios decat daca beneficiezi de binefacerile acestei guvernari adica locuri de munca caldute in sistemul public,daca beneficiezi de pensii speciale,pensionari naivi prinsi in capcana promisiunilor nesustenabile etc.Si mai sunt televiziunile toxice care daca te-au acaparat ,,ala esti”.O Romanie dezbinata cum n-a mai fost,totul din cauza unui partid de penali,trist dar adevarat!

    • obiectiv Răspunde

      La beneficiari mai intra si infractorii care asteapta amnistierea promise.Acestia vor fi pe viitor cel mai violenti sustinatori ai PSD,si nu.s putini.

  22. Alex Răspunde

    Asta vrea Etnicul, sa poata ciopli in voie codri nostri. Sa fim robii lor, sclavi in propria tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.