Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Mafia drogurilor de la Oradea a lovit Sătmarul! Sute de copii suferinzi și părinți disperați

Mafia drogurilor de la Oradea ,,a pus mâna” și pe copiii și tinerii din județul Satu Mare. Procurorii DIICOT confirmă că traficanții de droguri cu sediul în Velența (str. Gutenberg), Oradea, au reușit să drogheze de mai bine de un an de zile copii și tineri din Satu Mare.

O anchetă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) a confirmat că mafia drogurilor din cartierul Velența de la Oradea și-a întins tentaculele la Salonta, dar și la Satu Mare: „Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art.16, al.1 din Legea nr. 194/2011 faţă de 15 suspecţi şi de 9 inculpaţi, care, în perioada 2017 – 2018, ar fi procurat şi ar fi comercializat, pe raza jud. Bihor (cu preponderenţă în municipiul Oradea, zona Gutenberg) şi județul Satu Mare, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice) unui cerc larg de consumatori, în majoritate de vârste tinere”.

23 de percheziții, droguri ridicate

În urmă cu trei luni, mai exact în 16 mai 2018, procurorii DIICOT au făcut 23 de percheziţii domiciliare (19 la Oradea, una la Salonta şi 3 la Satu Mare). În timpul perchezițiilor, procurorii au descoperit și ridicat mai multe și diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi de droguri (haşiş), substanţe şi ustensile destinate preparării de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, mijloace de comunicare (telefoane) şi sume de bani.

Otrăvesc copiii

De când au fost filați de procurorii DIICOT, au fost cercetați circa 30 de traficanți, dar lăsați în libertate de magistrații orădeni, după un arest preventiv de 30 de zile sau „stat la domiciliu”, ori alte pedepse și mai ușoare. Și tot de un an, circa 150 de copii au suferit din cauza drogurilor răspândite prin oraș de traficanți. Li se adaugă alte sute de copii care încă nu au ajuns la spital, alte sute de adulți tineri care au suferit intoxicații sau au devenit dependenți de droguri.

Sursa – Bihon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.