Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Nouă săptămâni de grevă la Electrolux Satu Mare. Muncitorii, îndemnați să reziste

Angajații de la Electrolux s-au adunat din nou în această dimineață în fața fabricii din Satu Mare și au continuat să își strige nemulțumirile și, totodată, să își mențină cerințele. Liderii de sindicat au anunțat că în zilele următoare urmează noi runde de negocieri și i-au îndemnat pe muncitori să reziste așa cum au făcut-o timp de nouă săptămâni.

Liderii de sindicat s-au prezentat în această dimineață, joi, 2 mai, în fața muncitorilor care rezistă deja în grevă de nu mai puțin de nouă săptămâni și i-au îndemnat pe aceștia să nu cedeze tocmai acum: ,,Merită să cedăm acum, să le facem pe plac tuturor investitorilor din România? Ar fi păcat să ne înecăm la mal”, a declarat liderul Cartel Alfa de la Maramureș.

Liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur, a declarat că dacă greviștii vor renunța la grevă după nouă săptămâni de rezistență, totul s-ar putea transforma într-un adevărat ,,dezastru”: ,,Trebuie neapărat să plecăm de aici cu un acord. Vă rog foarte mult să mai rezistați câteva zile. Există o deschidere din partea lor (n.r. conducerea Electrolux) la negocieri, se poate încă negocia. Se poate discuta despre condiții și despre ce se va întâmpla în viitorul contract”, a declarat Faur.

Alături de greviști a fost în această dimineață și deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, care a vorbit despre legea dialogului social. Greviștii vor fi prezenți din nou în fața fabricii luni dimineață.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.