Ultima actualizare: azi, 18:50
Locale

Sătmăreanul diagnosticat cu Coronavirus s-a vindecat

Sătmăreanul diagnosticat cu Coronavirus s-a vindecat și a fost externat în cursul zilei de astăzi, potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani s-a întors din Milano, în 11 martie., în data de 14 martie a fost diagnosticat cu Coronavirus, iar în 15 martie a fost transferat din carantină la o Clinică de Boli Infecțioase din județul Cluj.

În România au fost confirmate, până acum, 1.292 infecții cu coronavirus. 115 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 24 de persoane infectate cu coronavirus.  Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. 

16 comentarii

  1. unu Răspunde

    ok , ne bucum de veste , dar oricand poate lua virusul din nou nu??

  2. Robert Răspunde

    Dar cati satmareni sunt confirmati pana acum cu acest virus?

  3. 112 Răspunde

    @unu .. da,poate fi infectat din nou ca orice virus, de mai multe ori.
    @Robert ..datele oficiale spun ca era doar asta ce s-a vindecat… Deci suntem un judet fara infecti 😉 …de covid-19

  4. cârcotaş Răspunde

    Bine, 2 au fost anunţaţi înainte de a se institui ,,comunicarea strategică”. Cine ştie câţi sunt acum?

    • ... Răspunde

      Cred că nici “comunicarea strategică” nu știe. Oricum de exemplu unul a fost raportat de două ori la decese, cel de al 5-lea. Apoi s-au trezit și au corectat. Eu unul un lucru nu pricep. Cum se poate că la noi se vorbește de vârful epidemiei după Paști iar la unguri de iunie-iulie? Aerul face diferența, probabil. Foarte slabă comunicarea, drept rezultat s-a instituit o stare de paranoia generală. Felicitări!😣

      • Bogu Răspunde

        Comunicarea este slaba pentru ca efectiv nu se stie (asta nu este numai in RO este peste tot). Virusul poate sa sufere mutatii, cum de altfel se intampla la toti vurusii gripali din familia CORONA. Nu vad o legatura cu aerul sau temperatura (eventual umiditatea) deoarece pandemia este raspandita la nivel global, poti sa vezi si tari cu un clima calda din emisfera sudica sau tari de la Ecuator. Catalizatorul pandemiei este modul si perioada in care populatia interacționează. La noi este in perioada sarbatorilor Pascale, in Italia si Spania este mai tot timpul, in mare parte si in randul populatiei invarsta, care socializeaza, interactioneaza. M.A.I., in cazul Romaniei, are cunostinta despre aceste perioade. Evident ca odata cu restictiile aplicate, se incearca schimbarea acestor tipare de interactiune sociala, nu in vederea stoparii pandemieie ci mai debraba in vederea relaxarii si functionarii sistemului medical, care este pus in aceasta perioada sub o presiune imensa. (vezi Italia). In ce ne priveste populatia, trebuie sa ne autoizolam, sa interactionam cat de putin posibil in mod direct si sa pastram un mediu curat si sanatos. Cred ca subiectul legat de cazuri de îmbolnăvire cu virusi nu trebuie dezbatut. E simplu: Ai facut vreodata gripa? Da?! si ai mai facut dupa aceea? DA!

        • ... Răspunde

          Chestia cu aerul a vrut să fie o glumă, drept nesărată sau acră. Cum vrei. De altfel nu înțeleg cum se așteaptă autoritățile noastre la un vârf la sfârșitul lui aprilie (care probabil va fi ceva pentru că e Paștele) când toată lumea bună din vest vorbește de iunie-iulie.😱 Am impresia că o să stăm mult și bine așa până în toamnă. Doar că se pune întrebarea ce facem cu economia, cu agricultura? Ca să nu mai vorbesc că românii nu au nici măcar rezervele financiare ale italienilor și vezi ce se petrece acolo.

          • Bogu

            Nu vom sta pana in toamna, economia mondiala nu-si perimite. Se va găsi un mod prin care cei in forța fizica și cu risc minim de deces să revină la lucru. Natura umana trebuie sa gaseasca o modalitate sa traiasca cu acest virus nou. Legat de formele de imunizare de tip vaccin nici vorba ca sa fie pentru toata lumea chiar daca printr-o minune se realizeaza unul. Numai daca se demonstreaza ca ajuta apa cu sare sau alt produs/medicament “la botul calului” vom putea sa revenim la modul de viata initial. Cum va fi asta? Vom vedea din pacate.

        • lol Răspunde

          @Bogu si @… Intelegeti divers “varful pandemiei”.
          Fiecare tara se asteapta la varful pandemiei divers,pt ca nu se bazeaza pe interactiunea populatie…pastele si altele.
          Sunt modele matematice facute in baza de cum decurge infectiile . In fiecare tara decurge divers,de aceea varful pandemiei e divers de la o tara la alta.

          • ...

            @lol. Toate țările vestice și cele din jurul nostru vorbesc de vârf în iunie-iulie. Doar la noi se pomenește de sfârșit de aprilie. Părerea mea este că ce debitează autoritățile noastre nu este realist, probabil nu vor să genereze agitație în rândul populației din cauza sărbătorilor pascale. Din ce s-a demonstrat până acum virusului îi doare undeva de granițe sau de continente. Mă gândesc că aici intră și modelele matematice. 😢
            Gubernul nostru a fost avertizat oficial de OMS la sfârșitul lui ianuarie că e bai mare, dar a fost mai important cum să provocăm alegeri anticipate cât mai repede. Eu recomand la toată lumea să respecte regulile minime de igienă, să stea cât mai mult acasă și să se uite cât mai puțin la tembelizor.

          • lol

            @… Si sa faca mult “l’amour” daca au cu cine 😜,daca nu…folositi imaginatia 😎

  5. ... Răspunde

    @lol, pe mine unul nu mă deranjează situația dat. Singura chestie este partea financiară. Nu a mea, eu am rezerve, e vorba așa în general. Dobitocul de ministru al finanțelor a declarat recent că nimic în economie nu e gratis, deci se înțelege că amânarea scadențelor la plată va fi cu dobândă la dobândă. Va fi balamuc și cum economia s-a oprit vom smulge mult și bine toată podoaba capilară. Asta cine are. Mi-e frică și de plecarea de tot a unor agenți economici cu investitori străini. Și ei vor regândi fiecare strategia și cum piața se contractă …. Nu ne văd bine. Să nu ne uităm în toamnă la tembelizor în gol că nu vom avea bani nici de net! Banii nu cresc în copaci. Încă.

    • lol Răspunde

      “Nu a mea, eu am rezerve” ..deci nu-ti bate capul.
      Suntem in razboi, fiecare cu p1zd4 mas11..nu o zic eu,o zic multe guverne de pe pamanat.

      • ... Răspunde

        @lol. Am constatat și eu. Dacă reușim să producem hrană destulă și ne mai strângem un pic cureaua (pentru că după părerea mea am cam sărit calul de o câțiva ani), nu mult, atunci nu va fi bai. Aștept acum reduceri serioase de personal în domeniul bugetar. Oricum sunt prea mulți și în situația dată și-au demonstrat majoritatea “eficiența”. Cu rare excepții e prăpăd la ei. Nu o să fie bani pentru toți la cum va scădea PIB-ul anul ăsta. Nu-i plâng de milă. Odată și odată trebuie totul resetat. Este o ocazie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.