Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Mămicile cer demiterea inspectorului școlar adjunct: ,,Nu reprezintă interesele copiilor”

Mămicile copiilor cu cerințe educaționale speciale din Satu Mare cer demiterea inspectorului școlar general adjunct Delia Gavra care, spun mămicile, a alocat toate locurile disponibile la liceu doar copiilor de etnie rromă. ,,Este discriminare pe față”, spune Edita Enciu, președinta Asociației Castelul Erhard.

,,În mod public cerem demiterea sau demisia d-nei Inspector adjunct Delia Gavra!!! Dânsa este “ȘEFA” Comisiei de admitere în liceu din acest an! Dumneaei, DELIA GAVRA este cea care a alocat TOATE locurile disponibile DOAR copiilor de etnie rromă! D-na Inspector adjunct DELIA GAVRA este RESPONSABILĂ pentru TOATĂ această DISCRIMINARE PE FAȚĂ! Îi cerem în mod PUBLIC DEMISIA! Cerem în mod public conducerii I.S.J. Satu Mare, ca măcar acum în ultimul ceas, să demită acest personaj negativ din ISJ SATU MARE și REMEDIEREA URGENTĂ A SITUAȚIEI CREATE DE ACEASTĂ PERSOANA INDOLENTĂ și INCAPABILĂ!!!! Ea nu a reprezentat și NU reprezintă interesele copiilor! Ea nu nu a ridicat nici un deget pentru copiii cu CES! Delia Gavra a refuzat în mod voit să pună mâna pe telefon și să ceară lămuriri de la șefii din MEC! Semnat, mamele acestor copii cărora, în mod voit și pe față, vrea să le facă cu tot dinadinsul rău!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Castelul Erhard.

În centrul imaginii, Delia Gavra, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Satu Mare

Mămicile sunt pregătite să protesteze în fața Inspectoratului Școlar Județean, după ce instituția a ales să ignore nevoile elevilor cu cerințe educaționale speciale.

,,Imaginați-vă o gașcă de 10 ori mai mare decât vedeți acum, înmulțiți 27 de copii cu minim alte 10 persoane în spatele muncii uriașe și a reușitei lor…Uniți suntem o forță! Viitorul copiilor noștri depinde de noi!!! Vrem un loc în liceu pentru fiecare copil cu CES din România care dorește să învețe!!! Jos discriminarea!!!”, spune președinta Asociației Castelul Erhard.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a fost reclamat pentru discriminare.

,,Așadar am sesizat C.N.C.D (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) legat de faptul că I.S.J. Satu Mare încalcă cu bună știință Ordinul M.E.C Nr 4532 din data de 15.06.2020, prin nepublicarea în termen a listei cu locurile din licee alocate tinerilor cu C.E.S! Asociația Castelul Erhard a depus sesizări legate de aceste aspecte la: M.E.C ( Ministerul Educației și Cercetării), Prefectura județului Satu Mare și C.N.C.D (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării)”, a anunțat Edita Enciu.

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Astfel, prin acest ordin, spun specialiștii, profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit. Doar că între timp, la Satu Mare, Inspectoratul Școlar se face că plouă.

20 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Mamicile, apica, mancarica….oare femeile astea chiar sufera toate de nanism, sau doar se alinta asa, intre ele? Mame, apa, mancare….ca e penibila folosirea diminutivelor astea.

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Am inteles ca si ISJ va depune sesizare pentru discriminare la fix aceleasi foruri. Ca doamna cu castelu lasa in fata doar mamicile….la primit like-uri si tras in poze, in timp ce taticii subt discriminati si tinuti in spate.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Te crezi regele Umor. Da’ nu-i bai! Să ai tu “norocul” pe care au avut aceste mame și familiile lor fără să vrea așa pe persoană fizică. Să te văd eu atunci ce vei mai glumi! Să vezi tu cum la toate dar absolut la toate instituțiile de resort care ar trebui să te ajute de fapt ele sunt care îți pun numai piedici așa simplu din nepăsare. Drept vorbind le doare în bască sau pluă. Cum vrei tu. Mai glumești?
      PS. Îți doresc să nu afli ce e aia copil cu CES. Știu un caz concret din oraș în care unui copil ln această situație i s-a explicat “elegant” că mai bine nu dă bac-ul că strică imaginea școlii. Așa că și-a luat catrafusele și a dat bac-ul în NL! Acum e student la IT! Dacă era după IȘJ îngroșa rândul celor care întind mâna pentru ajutor social. Mamele acestor copii cer doar un drept garantat prin Constituție. E revoltător ce se întâmplă mai ales că este fam unic în țară! În alte județe cum s-a putut! Dar pe tine nu te interesează asta. Ai postat și tu așa la șmechereală, la trânteală.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Regele Umor? Eram mai serios ca niciodata, din pacate.

        • ...?#@!....ățopi Răspunde

          Ca să știi. De obicei tăticii acestor copii se rup în două, încearcă să ajute, aleargă, susțin familia și mai li câștigă un ban cu care să finanțeze tot ce înseamnă educația și tratamentul copilului. După care cad în pat și dorm buștean. Eu de exemplu a trebuit să-mi dau demisia și să stau cu copilul pentru că nu se putea cu crizele pe care le avea. Crize provocate de onor pedagogi supernepregătiți și neînțelegători. Nu-ți doresc să treci prin ce am trecut noi. La anul dăm bacul așa că vom transpira și înjura. Pentru că unii nu înțeleg de ce vrea copilul să dea bacul. De ce? Pentru că vrea la facultate și chiar e bun la câteva materii, chiar sclipitor. Nerușinatul!😱 Mulți decidenți aflați vremelnic în funcții au uitat să fie oameni. Dar noi nu ne lăsăm pentru că e copilul nostru și dacă noi nu îl susținem atunci cine?

          • Vulpea bi-polara

            Fara a dori sa par mai cinic decat sunt de obicei, eu nu am intrat in fondul problemei, deocamdata discutam strict forma. Cumva, nu inteleg faptul ca nu exista mame ci exista mamici, nu copilul da bacul, ci “noi” dam bacul, “noi” facem cacutza, “noi” am spus poezia cap coada etc. Noroc cu restrictiile astea si nu se mai tin nunti ca altfel parca vad p FB cum sa umfla in pene socrii mari, ca “ne-am” dezvirginat aseara miresica. Poate asa sesizezi ideea.

  3. Adinutza Răspunde

    Puțini isi merita locul la ISJ Satu Mare….Copiii nu trebuie discriminati,TOTI AU DREPTURI EGALE.Asa ca schimbați de pe “scaunele CALDUTE”INCOMPETENȚII !!!

  4. Maria Răspunde

    Această doamna, Gavra, a adus numai rusine inspectoratului. A făcut ce i s-a dictat, că mai mult nu poate.

  5. ...?#@!....ățopi Răspunde

    @Vulpea-bipolară. Acești copiii fără ajutorul părinților chiar nu au nici o șansă. Vezi cazul de față ce fac autoritățile. Autoritățile care ar trebui să ajute chiar ei încurcă! Și numai și numai din ignoranță și nepăsare. Gluma ta în situația dată este pur și simplu neavenită ca să nu spun deplasată. Sau mâine mergi pe stradă și vei spune unui olog că hai cu mine la un meci de fotbal??? Hehe, ce glumă bună ai făcut?! Oare???
    Vorbitul cu diminutive și pe mine mă deranjează. La capitolul ăsta intră și folosirea cuvintelor duduie, mamaie, tataie, mâncărică etc. Zici că suntem tembeli.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Dupa cum scriam..comentariul meu se referea doar la diminutive, si tangential la discriminarea mamici/tatici. In ce priveste fondul problemei…amenintarile cu mamici pe fb si media locala is frectie la picioru de lemn a unui olog. In tarisoara asta exista o veriga slaba…raspunderea individuala. Mai pe intelesul tuturor…o plangrre penala, dar pe persoana fizica. Dupa care…pt a nu risca sa se aseze prafu, cate o scrisorica trimisa lunar Parchetului, in care ii intrebati, concret, ce o facut procuroru de caz in ultimele 30 zile. O sa ramai placut surprins de cum se misca asa lucrurile.

  6. Torok Răspunde

    Nu-l uitati si pe sluga, slugilor si pe oportunistul sef Zoltan Kallos care nici decum nu reprezinta interesele invatamantului maghiar. Rusine Magyar Lorand! Nu se poate compara actualul inspector Zoli cu Gnant Zoltan, sau Konya Ladislau. Toata ziua injura pe holurile inspectoratului nemernicul, toata ziua isi pomeneste instrumentul.

  7. maria Răspunde

    Cum a ajuns Gavra mare inspectoare, când a picat examenul de director? Cugetați! Pe cine are în spate? Ordinele cui le-a executat de când e la ISJ? Vedeți proveniența ei și veți afla pe cine a reprezentat ea defapt. Nicidecum dascălii.

  8. Raul Răspunde

    A intrat sacoul D-lui la apa sau asa e moda?

  9. satmarean Răspunde

    Presedinta asociatiei, subofiter STS, sa aduca si cativa parinti de la eliade, din clasa unde are lighioana la protest sa o injure. nu am nimic cu acei copii care au dezabilitati, dar nu este normal ca din cauza unuia sa sufere o clasa intreaga(violenta si victimizare). pe langa asta, marea presedinta a fost si cadru didactic si se stie ce rezultate a avut la scoala unde a predat, pana sa ajunga operator 112 pe criterii nu tocmai sfinte.

    • Mihnea Răspunde

      Mda, o fost o.moda ca educatoarele/invatatoarele de doi bani sa se faca “speciale”. Si, cum au in sange datul din buci, foarte bine s-au “ajuns”.

  10. Satmareanul Răspunde

    Daca a ajuns subofiter pe criterii nu chiar sfinte … atunci inseamna ca voi restu nu va miscati cu nimic si nu stiti in fata cui trebuie sa stati si cum!

  11. satmarean Răspunde

    sau participi la un concurs si promovezi pe ce ai invatat nu pe pozitii, cantitatea de saliva folosita, etc.

    • c-block Răspunde

      Motivul pentru care am ajuns de kkt este că în majoritatea situațiilor în funcții sunt promovate pseudovalorile și interesele de partid sau de anumite cercuri financiare. Dacă ajunge cineva competent în funcție în scurt timp este faultat. Asta se întâmplă indiferent de care partid este la putere.
      Vă dați sema că la un moment dat acum vreo 17-18 ani s-a pus problema ca Ciocan să fie ministru. Dar până la urmă nu am scăpat de am avut-o pe Brănoaica sinistră de tineret & sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.