Ultima actualizare: azi, 16:26
Publicitate

Sfaturi pentru cumpărături inteligente

Magazinele au produse din ce în ce mai atractive? Noile colecții arată senzațional? Ofertele speciale sunt de nerefuzat?

Cum poți cumpăra inteligent, fără a-ți umple casa cu lucruri care nu îți sunt necesare sau haine pe care nu le vei purta?

1. Organizează-te. Fă-ți frecvent ordine în casă și verifică ce ți-ar mai trebui. Notează care sunt lucrurile necesare, pentru a ști exact ce trebuie să cumperi.

2. Stabilește-ți un buget de cumpărături. În funcție de numărul lucrurilor necesare, alocă lunar un buget pentru cumpărături mai puțin importante. Încearcă apoi să nu îl depășești.

3. Evită cumpărăturile impulsive. Chiar dacă îți apar zilnic reclame cu produse atractive sau cu prețuri foarte mici, alege cu chibzuință produsele pe care să-ți consumi bugetul.

4. Mizează pe calitate, nu pe cantitate. Alege produse de calitate, chiar dacă vei plăti mai mult. Produsele ieftine, de calitate inferioară vor avea o durată de viață mai scurtă și nu îți vor oferi aceeași satisfacție.

5. Vinde produsele în stare bună. Dă-le o nouă șansă produselor electronice sau articolelor sportive. Dacă nu îți mai sunt de folos și nu sunt deteriorate, lasă pe altcineva să se bucure de ele. Cu banii obținuți îți poți cumpăra un nou produs. Verifică și opțiunea de buy-back pe care magazinele o au disponibilă la anumite produse.

6. Cumpără produse resigilate sau puțin folosite. În oferta magazinelor există și produse resigilate. Dacă sunt în stare bună și furnizorul îți oferă garanție, poți cumpăra produse de aceeași calitate cu cele sigilate, însă la un preț mult mai mic.

7. Dacă nu ai nevoie urgent de anumite produse, așteaptă perioadele de reduceri. Astfel, îți poți cumpăra o pereche de ghete de dama la jumătate de preț.

8. Cumpără măsura potrivită. Pentru a evita aglomerarea dulapului cu haine pe care nu le porți, cumpără doar ce ți se potrivește în acel moment. Chiar dacă produsele sunt atractive, nu cumpăra o măsură mai mare sau una mai mică, crezând că la un moment dat vei avea nevoie de ele.

9. Pentru a economisi timp, cumpără online. Alege magazinele care îți oferă posibilitatea să returnezi ușor produsele care nu ți se potrivesc și incearca noile bluze de dama ale brandului preferat.

10. Cumpără la set. Sunt foarte multe produse de calitate care, cumpărate la set au un preț avantajos. Verifică prețurile și, dacă merită investiția, cumpără seturi de produse pe care le poți folosi mai mult timp.

11. Alege-ți perioada potrivită pentru cumpărături. Nu merge la cumpărături în perioadele foarte aglomerate, când îți este foame, ești obosită sau nervoasă. Acești factori te vor influența și vei cumpăra produse care nu îți sunt necesare.

Tu ce strategii de cumpărături folosești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.