Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO. Peste 30 de permise reținute într-o singură zi! Filtre pe șoselele județului

În perioada 16 – 22 septembrie, la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă, la nivel european, se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Zeci de permise reținute, ieri, de polițiștii sătmăreni

Ieri 16 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au acționat atât pentru prevenirea cât și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Viteza excesivă este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, astfel că polițiștii rutieri au acționat ieri pentru combaterea acesteia, ocazie cu care au reținut 39 de permise de conducere.

În cazul celor 39 de conducători auto depistați că au depășit viteza maximă legală cu peste 50 km/h, polițiștii rutieri sătmăreni au aplicat pe lângă amendă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Sursa: IPJ Satu Mare

8 comentarii

  1. mae Răspunde

    astea prime vreau sa ma opreasca

  2. Cetateanul Răspunde

    Felicitări, la mai multe!
    Cu această ocazie îi incit pe domnii cu aparatul radar și în zona parcului de pe Aurel Vlaicu, acolo unde parcă s-ar fi inaugurat o pistă de curse! Se circulă cu viteze foarte mari, peste 70-80 Km/h, până după intersecția cu strada Lăcrămioarelor!!!
    Ieri dupămasă am oprit să acord prioritate unui copil pe trecerea de pietoni, bietul copil n-a avut curaj să treacă strada, Bineînțeles că un “domn” s-a trezit să mă ocolească iar apoi a frânat brusc când a ajuns să vadă copilul. Bine că nu m-a lovit în spate, la ce viteză nebună avea, că-l accidentam și eu pe copil!!
    Exact cum s-a întâmplat cu două zile în urmă la 300 de metri distanță, când o femeie a fost accidentată pe trecerea de pietoni!!!

  3. Driver Răspunde

    E plin deja si aici cu szugaci de kurvice ordinare, oare se trag bine cu sefu?

  4. Nimeni Răspunde

    @Cetateanul. Cand privim circulatia pe drumurile publice ar trebui sa o facem din multe puncte de vedere. Am putea lauda, spre exemplu, pe politisti ca au luat nu stiu cate tone de permise de conducere si sa fim foarte multumiti. Sa nu uitam totusi ca acesti soferi contribuie enorm la produsul intern brut al tarii, contribuie cu destule taxe si ideea este sa nu-l tragi tu dreapta pentru ca esti riguros cu legile circulatiei. Noi nu avem inca niste constructii rutiere in asa fel incat fluxul masinilor sa nu se intersecteze cu fluxul pietonilor sau biciclistilor. Ti-as pune o intrebare referitoare la intersectia dintre Lacramioarei si Unirii, dupa tine care este logica plasarii trecerilor de pietoni chiar pe laturile intersectiei? Oare nu era mai bine ca acestea sa fie plasate mai la distanta? Cati pietoni traverseaza in zona intersectiei? Si cate masini? Poate daca si acesti superpolitisti ar fi mai creativi n-ar mai trebui sa se dea barosani cu cate permise de conducere au colectat. Oprirea repetata a masinilor duce la eliberarea unei cantitati suplimentare de noxe in atmosfera care duce la imbolnaviri, etc. Fiind mult in trafic domnii politisti ar putea avea un rol mult mai benefic decat sa taie amenzi.

    • @Nimeni Răspunde

      Adica, stimabile, vrei sa spui tu ca soferii de tir ar fi o alta categorie de cetateni, carora ar terebui sa li se aplice alte reguli, doar datorita faptului ca (si) ei contribuie la PIB-ul tarii?!?
      Dupa mintea ta limitata, ar trebui sa li se acorde drepturi speciale, poate chiar sa aiba imunitate absoluta fata de incalcarile codului rutier si penal, nu-i asa?
      Pai domnule, constitutia romaniei nu prevede decat un singur tip de cetatean, si toti cetatenii au drepturi si libertati egale! Nu are nimeni dreptul sa-si aroge drepturi suplimentare, in detrimentul altor cetateni!
      Cu totii folosim aceeasi infrastructura, platim aceleasi taxe, indiferent de ce ocupatii avem!
      Dupa parerea mea, transportatorii ar trebui sa plateasca suplimentar, deoarece folosesc ma intens drumurile decat un cetatean de rand! Noi satmarenii platim tot asa taxe de drum si accize la carburanti ca si un bucurestean, desi nu avem la dispozitie autostrazi si drumuri expres care sa ne deserveasca!
      Mie mi s-ar parea normal sa platesc exact ceea ce consum si doar cat timp consum, nu sa platesc si daca nu beneficiez de ceva!
      Autostazi cu taxare pe kilometru si politie rutiera riguroasa, asta vreau eu!
      Voi, transportatorii, nu aveti deact sa respectati regulile, ca orice cetatean al tarii, sau sa plecati acolo unde va vor lasa sa faceti ce vreti voi, adica in absurdistan!

  5. Fasz Răspunde

    Deci s-au reținut 30 de permise! Vă faceți că munciți. Numai la intrarea în Amați dinspre Ruseni se pot reține 250 permise pe zi, viteză medie 135 km/h.

    • altu fără bmw Răspunde

      Calcul simplu, La un stop în oraș la un verde trec cam 20-25 de autovehicule. Din astea cam 15 maximum 20% respectă Codul rutier. Deci între 3 și 5 sunt aproximativ OK. Pe românește la un stop s-ar putea reține între 17-27 permise. Așa că de fapt ce s-a muncit???? “Producția”asta se “rezolvă” în maxim 20 de minute!!! Și ne mai mirăm că ce balamuc e pe străzi??? Codul rutier zici că e lectură facultativă la mulți!😱🤯😲😨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.