Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Dacian Cioloș, desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri să nu crească celelalte prețuri.
  • Este important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.
  • Am reiterat importanța pregătirilor pentru situația de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice.
  • Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri.
  • Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș.

 

16 comentarii

  1. Adi Răspunde

    2016 Guvernul ZERO , sectist din gloata lui Bivolaru. Ne distrug țara voit.

  2. c-block Răspunde

    Prima întrebare înainte de votul în parlament către Cioloș ar trebui să fie că acum ca prim-ministru se vaccinează??? Sau el are scutire?

  3. MACI LACI Răspunde

    HUO ȚIGAN ORDINAR ȘI BORAT!!!

  4. zz Răspunde

    Astia care is anti ciolos.. voi pe cine ati fi vrut ? ca am impresia ca voi sunteti anti orice :))

    • Sîca Răspunde

      @ zz pe premierul guvernului 0 ?. Ai auzit de el, iar dacă nu-mi dai dreptate te rog să-mi argumentezi că, într adevăr n-am dreptate……altfel …..

  5. HeHe Răspunde

    Si, te miri ? Astia-s oamenii . Si politicenii sunt dupa chipul si asemanarea noastra . Pana votam liste asta vom avea intotdeauna .

  6. Gheorghe Răspunde

    Ma bucur nespus de mult când vad aceasta numire.Daca-i bal,bal sa fie sa jucam pana la capăt,si-o fo zis Johannis.Ati votat alături de psd și aur căderea propriului guvern(?!)ia sa va vedem cât sunteți de tari în coaie,faceți voi guvernul după cum vreți voi,,Cum faci asa ți se va face” spune o vorba…Căutați voturi de la cei care v-au sprijinit în mizeria care ați facut-o dând jos guvernul din care ați făcut parte și voi.Cea mai joasa speță de bipezi posesori ai unui singur neuron prăjit!
    ,,Europa renovata”călcând toate drepturile oamenilor cinstiți,încercând sa introduceți toate ideile voastre găunoase(marca misa,bivol-aru)și distrugând sentimentul național al fiecărui popor UE!ciolo,nu ești decât un spion(un iuda!) ,o scobitoare pe care după ce o folosești o arunci la gunoi.
    Cu ce obraz o sa mergi sa ceri voturi de la pnl,vrei sa refaci guvernul cu cei pe care i-ai făcut în tot felul,ai dat în stânga în dreapta după cum ti-o venit la gura?amu a fi buna pnl-ul când vei fi tu șefu guvernului?….când o fost alții no fost bun?Mai râmă,mormolocule,ești penibil….ești ca o curva de ultima speță.Rusine!și zice ca și asta-i din Ardeal,ardelean de-al nostru,cinstit și de treaba,oameni unu și unu,toți oameni de ca(ca)raster?!Si când te gândești ca ăștia o apărut ca fauritori de,,astfel de politica”….nu-i altfel,este exact la fel ca și ceilalți….o mare mizerie numita usr!

    • Breiching Nius Răspunde

      …Te bucuri de gheorghe ce esti !! Ce te poate bucura cand vezi ca pe zi ce trece Romania se afunda tot mai mult in mocirla ??!!Individul fara gram de materie cenusie a facut “desemnarea” de iresponsabil ce e,pentru ca stia ca absolventul de liceu agricol nu are cum sa formeze un guvern din moment ce Citu o sa-i spuna “pas” ! Iar PSD nici nu-l va baga in seama ! Daca individul cu desemnarea era un om responsabil, numea un premier independent care sa formeze un guvern tehnocrat,fara “sprijinul” gunoaielor din mocirla politica! Dar placerea lui a fost sa faca misto de USR,sa le arate ca nu vor fi in stare de nimic !Sa le dea peste nas ca i-au stricat jocul,rasturnand un “guvern al lui” la fel de incompentent ca primul “guvern al lui”,pentru ca omul clar nu se pricepe la nimic ! Asadar nu te bucura,ca te bucuri de greul pe care il vor trage romanii de acum incolo,te bucuri de prostia care domina Romania ,de care prostie “beneficiezi” si tu !

      • c-block Răspunde

        Cu prima parte sunt de acord. Dar un guvern de tehnocrați în momentul ăsta este cea mai mare greșțeală pentru că trebuie să balanseze tot timpul neavând susținere politică în parlament. Apoi Ciolosh ăsta odată a demonstrat că ce e când nu faci nimic sau distrugi totul intenționat și nu pui nimic în loc! Îi mai dăm o șansă? Iar pentru faza cu Cumințenia pământului trebuia de mult cercetat de DNA!
        În 6 luni de mandat Ciolosh a votat la Bruxelles 6 proiecte contrare intereselor țării care l-a trimis acolo. Numai el nu e trebuie, asta e sigur!

        • hAuleuMaica Răspunde

          @ c-bloc . Mai ții minte ce- ți spuneam într-un comentariu săptămâna trecută in legătură cu Cioloș ? Doar că no să rămână așa. Numai că Johanis cu bună știință amână in continuare starea pe care cu bună știință el a creat-o in tară, de când a fost ales. Unde ne-a adus “guvernul meu” ? Ce se vede din zecile de miliarde împrumutate? El va pleca lăsând țara pe butuci….

      • Gheorghe Răspunde

        breiching nius,trec peste faptul probabil nu ai înțeles ce am vrut eu sa evidențiez în postarea mea,no dar fiecare înțelege ce vrea și nu-i nici o problema.Tie ți se pare că acești,,specialiști”care ne conduc în felul în care o fac,au vreo tangență cu realitatea trăită de romanii,majoritatea dintre ei cu salariu minim sau puțin peste minim pe economie.Daca o sa urmărești felul în care s-au scrofălit la moțiune o sa-ti dai seama ca sunt departe de a fi niște politicieni adevărați.Ei sunt ca o masa de manevra,TOȚI IMPOTRIVA TUTUROR și asta ma deranjează ca nu este nici unul cu coloana vertebrala(aici îl includ și pe malacu,malaimare).
        Este o vorba care spune cam așa,,nu fi asa mare prieten cu prietenul tău ca s-ar putea sa-ți devină dușman și nu fi asa mare dușman cu dușmanul tău ca s-ar putea sa-ți devina prieten”…acuma eu nu mai zic nimic,tu doar raportează aceasta zicere la mizeria care o vezi în parlamentul țării…..in rest noi sa fim sănătoși.

  7. .... Răspunde

    Cioloș aruncă PSD în opoziție încă 4 ani de acum înainte!

    • c-block Răspunde

      Sau ne trezim în cel mai mare hău posibil. Nu cred că ne putem permite acum astfel de experimente. Ciolosh l-a jignit pe față pe Cîțu. Care Cîțu nu-l văd în stare să treacă peste asta cu tot cu intervenția lui Iohannis, că nu are atâta maturitate politică. Un guvern minoritar acum nu poate funcționa. Cu congresul au reușit să rupă pe liberali în două. Absolut degeaba. Aștept astăzi demisia anunțată de la Președinția Camerei Deputaților al lui Orban. Atunci va deveni și mai interesantă treaba pentru că există pericolul să spargă și partidul dacă se mai ceartă în stilul actual! Iar atunci pa-pa majoritate!

    • Sîca Răspunde

      Să-l arunce, dar cum ? Ne spui…?

  8. Gabi Răspunde

    Astia sunt un partid de sefi. Ar vrea ca toti sa îi asculte doar pe ei pentru simplul fapt ca se cred și pretind superiori. Hai sa ii vedem cum ling unde au scuipat. Popcornul e meniul perioadei urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.