Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

COVID-19 | Noi decese înregistrate în județ, inclusiv al unei paciente de 51 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 20895 îmbolnăviri, 19868 vindecări si 710 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 15 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat două decese, o pacientă de 51 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și un pacient de 83 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 204092 teste, din care 74 realizate în cursul zilei precedente (7 teste RT PCR si 67 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 20 decembrie 2021, se află 197 persoane izolate și 2703 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 20 decembrie 2021:

– numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 271, din care 39 cu prima doză și 139 cu doza booster (de consolidare);
– număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 6 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad, PCTF Petea);
– cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
– vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
– numărul total de persoane vaccinate: 129.222;
– numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
– număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

În perioada 19.12.2021, ora 07:15 – 20.12.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 10176 persoane, dintre care 2208 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 7968 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

32 comentarii

  1. Maloco Răspunde

    Fugiti mai cu stirile voastre! De ce nu scrieti stiri de genul : Romania cu cea mai mica rata de infectare din Europa! Azi de exemplu au fost raportate 424 cazuri in toata tara! Voi continuati sa vorbiti de morti???? Un mort! Pandemia asta e un razboi impotriva libertatii omului! Omenirea a evoluat si am ajuns intr-o situatie de nesiguranta , in sensul ca cei ce ne conduc risca sa fie doborati de la putere in orice moment. Si ei vor sa schimbe asta. Ei vor sa evite Rascoala Taranilor Reloaded! Vor o noua ordine mondiala si asta se obtine doar cu frica! Asa ca toti astia care aveti pampers (IT, MaciLaci etc) nu faceti altceva decat sa fiti partasi la aceasta crima impotriva umanitatii prin frica pe care incercati sa o impartasiti cu altii . Sunteti asa de oribi, stati vaccinati cu restrictii si amenintari. Sunteti conditionati de un certificat verde. In timp ce in vestul Europei e razboi civil !! Franta, Germania, Spania, Italia, UK etc! Si stiti cine se afla pe strada ? Vaccinatii!

    • ... Răspunde

      Ceri din partea lor solidaritate? Naiv mai poți fi! Majoritatea dintre ei sunt bujetari bine fidelizați și remunerați pentru lupta sfântă. Ceri de la ei să sesizeze ce le scoate ochiul? Nu știi că nu au voie?

      • Maloco Răspunde

        Ai remarcat ca le-a mai scazut din grai de cand calculele au iesit pe dos? Vb de speriatii astia ce umbla pe aici . Dar si Arahat s-a dat la fund. Oricum, lu Arahat ii place

    • @maloco Răspunde

      Tu esti prost sau te faci, da cred ca amândoua… Nu vezi ca suntem intre 2 valuri, inainte eram recorderi la infectari si decese.

    • Nou Răspunde

      Bilanț provizoriu. S-a dublat numărul infecțiilor cu coronavirus și al deceselor din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

  2. MaciLaci Răspunde

    Pentru voi nu conteaza daca mor 1, 10 sau 500 de oameni. Bravo Patratel.

    • MaciLaci Răspunde

      Că pentru noi nu contează câți mor de fapt, important e să fie vaccinați! Că dacă sunt vaccinați problema e ca și rezolvată.

  3. MaciLaci Răspunde

    Vom vedea. Cand s-au facut primele vaccinuri era vorba ca vaccinatii vor muri in 2 ani. A mai trecut un an. Acum am inteles ca vaccinatii vor muri in 3 ani. Asa se construesc si autostrazile in tara.

    • Dr Răspunde

      Cel mai dur adevar este ca tot ce se spune despre vaccin nu se adevereste, dar virusul face exact acele lucruri cu o intensitate mare, fapt ce denota profesionalism in randul celora care orchestreaza rarirea oopulatiei cu virus, iar antivaccinistii, fara sa stie le fac jocul, ai mai si ajuta.
      Vaccinarea ar fi fost un succes daca se realiza in proportie de min 80% si timp mai scurt de un an, ca sa nu lase loc mutatiilor.
      Fabricarea de cantitati mari, saracia unor tari, dar si propaganda antivaccin au stricat socotelile.
      Asa ca oricum se va ajunge la selectia naturala. O alta problema este ca virusul a facut modificari si distrugeri ireversibile in cei infectati, incep tot mai multi oameni sa aiba probleme serioase, si sa moara de chestii care par banale. Nimeni nu stie ce va fi mai tarziu cu ei, unii virusi actioneaza cu intarziere, asa cum HPV produce cancer de col si intestinal, cel hepatic C distruge ficatul, sida, etc.
      Asa ca “este o raceala” nu este adevarat pt nici o versiune de Covid……

      • Dr Răspunde

        Am uitat sa spun ca daca totusi moare unul dupa vaccinare +booster inseamna ca nu a fost vrednic de vaccin.

        • Nu zău, uni sunt hoti de nickuri... Răspunde

          Ia zi cati de la vaccin si cati de covid…

          • Dr

            Numai fa un calcul si compara mortalitatea inainte de vaccinare, deci datele de acum un an si dataele dupa vaccinare. Vezi pricentual dintre cei imbolnaviti cati au murit. Iei frumos datele oficiale zilnic comunicate frumos de pe net si calculezi cu regula de trei simpli. Asa poti afla eficienta vaccinarii. Nu o sa-ti placa rezultatele.

      • Un alt Dr. Răspunde

        @ dr. Mai studiază puțin problema, uită-te la tarile vaccinate cu ce se confruntă. Cred că totuși vaccinatilor le e scăzută imunitatea drastic și se pare ca această nouă variantă atacă mai mult vaccinatii.

        Aaa era să uit, sunt o grămadă de probleme medicale pist vaccin, exact ce spuneai tu doctore despre cei care au trecut prin boală și nu sunt vaccinați, exact pe dos se întâmplă, de fapt se întâmplă cu cei vaccinați. Încă ceva, dacă ești medic cu adevărat ști prea bine că spitalele au fost pline cu pacienți covid vaccinați și cu a treia doză.

        PS. Tare mi-e ca dumneata nu ești dr.

    • @MaciLaci Răspunde

      Ez szemét tatukám. Ilyen hülyeségeket olvasol? Gazdasági lap mióta szakvéleményez egészségügyi problémát, főleg ilyen nagyot? Ha ilyeneket íapozol nem csoda hogy besüketülsz. Inkább vedd elő a Hustler kollekciódat és megnyugszol garantáltan. Na cső!

  4. MaciLaci Răspunde

    Inkabb hallgatok egy kis Iron Maident portfolio olvasas kozben.

  5. MaciLaci Răspunde

    Szerintem a Portfolio egy gazdasagi es hirportal. Kozzetettek egy Reuters alltal nyilvanossagra hozott hirt. Amugy meg eleg nagy hatassal van a gazdasagra a koronavirusjarvany.

  6. MaciLaci Răspunde

    A legnagyobb baj az hogy a letobb koronavirusos beteget Dr. Facebook kezeli

  7. MaciLaci Răspunde

    A legtobb beteg embert is.

  8. News Răspunde

    https://www.libertatea.ro/stiri/vaccinul-anti-covid-novavax-a-fost-autorizat-de-agentia-europeana-pentru-medicamente-3893584
    Citeşte întreaga ştire: Vaccinul anti-COVID Novavax, primul pe bază de proteine, a fost autorizat de EMA

  9. damaigreu Răspunde

    Macilaci te mai caci mult pe tine? Nu vezi ca sunt 400 cazuri in toata tara? Din care 300 “la chiuveta” ca si Arafat baga cazuri la chiuveta 😉 . Si astia care sunteti asa fraieri sa credeti ca Romania se afla intre doua valuri… Care e dovada? Din cate stiu eu, romanii umbla prin toata Europa si UK , noi trebuia sa intram primii in valul 5! Suntem ocoloti de noua varianta ca avem imunitate dobandita pe cale naturala. Oricum Omicron e o simpla raceala, dar pe voi va mai prosteste Pfizer sa mai luati cateva doze. Sunteti criminali pentru ca ati ajutat la subjugarea omului. Rusine , speriatilor

    • ... Răspunde

      @damaigreu, stai liniștit că Arah@t a decretat că de la anul greenpassul va fi valabil doar pentru cei cu tot cu booster. Dar în vest deja începe aplicarea dozei 4! Nu-i bai, eu la două sigur mă opresc și dacă va fi obligatoriu voi face ca și până acum. Am greenpass dar nu îl folosesc din solidaritate față de restul iar unde nu pot intra nivi mpcar nu încerc să intru! Iar vacciniștii ar trebui să recitească în DEX la cuvântul “solidaritate” pentru că deocamdată sunt repetenți. Nu că ar fi important pentru e dar totușii. După ce vorbiți de binele comun vă comportați de parcă ar fi fiecare pentru fiecare! Și dacă vaccinul e așa de bun luați-l în pat cu voi. Nu vedeți că e praf și vă amăgiți singuri? În loc să stați acasă eroic nu mai bine a-ți face niște mișcare pentru condiția fizică? Măcar acum nu e imterzis. Și mai lăsați dracu fast-foodurile și porcările comandate. Nu mai bine a-ți descoperi din nou dotările standard ale bucătăriei voastre, gen aragaz și frigider? Putori ce sunteți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.