Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Decizie CNSU: Școlile trec în online dacă se ocupă 75% din paturi în spitalele COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre privind modificarea condițiilor de organizare a activității în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, informează biziday.ro. Astfel, va fi permisă desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid, până la cel mult 75%.

Principalele modificări:

  • desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;
  • desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;
  • reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;
  • instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale;
  • suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

 

24 comentarii

  1. Mocanu Răspunde

    ce are sula cu prefectura?nu ziceau sa se vaccineze 60%,apoi s-au cheltuit cateva zeci de milioane in conturile camatarilor pentru a se testa copiii,daca tot testam copiii de ce nu merg la scoala?…a teste nu se mai gasesc,banii sau platit,cred ca despre asta este vorba in pandemia asta,stare de urgenta,stare de alerta si stare de ebrietate,nimeni nu poate contesta vre-o licitatie din sanatate,sa-i futa ….

    • K9 Răspunde

      Mare dreptate ai. Oricum cine face legi gandeste cu ceea ce zici tu ca are treaba cu prefectura. Sper sa nu trimita ceva politisti sa verifice gradul de ocupare ca mai lovesc ceva copii pe trecere

  2. Sandra Răspunde

    Sper sa dispara aceasta clasa politica incompetenta..ne-ati distrus copiii si sistemul educational..si va plangeti de abandon scolar si analfabetism!

  3. Mircea Răspunde

    Eficienta asa ziselor vaccinuri se va vedea în 4-7 ani cånd vor izbucni pandemii de cancere si boli autoimune; binenteles,sinucigasii nu vor mai face legåtura cu otrãvurile din asa zisele vaccinuri ,ei vor gåndi cã asa este normal sã se întåmple,cã este normal sã aparã niste boli care mai de care mai ciudate.
    Mugurel Stancu, un foarte bun prieten al lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), și al lui Cosmin Olăroiu, a murit subit miercuri seară, după ce a suferit un stop cardiac în timp ce juca fotbal,
    Nu vi se pare ciudat cum in ultimul timp au crescut cazurile de miocardite ?Toți jucătorii de tenis care participă în prezent la turneul profesionist de tenis din Australia au fost complet vaccinați. Totuși, numărul 22 mondial a fost văzut părăsind terenul și abandonând meciul în timp ce părea sî aibă dificultăți respiratorii. Nikoloz Basilashvili a declarat echipei sale că la fiecare lovitură îi lipsește aerul.

    • Dr Răspunde

      @Mircea :esti noua sperietoare de serviciu?
      De unde stii asta, esti cercetator in genetica cu vasta experienta, de zeci de ani?
      Sau stii tu din surse sigure gen facebuci, tiktak etc?
      Vaccinul nu produce cancer, dar virusul DA!
      Vezi asta face cel HPV, peste zeci de ani, un virus atât de slab ca nu face simptome, multi nici nu stiu ca l-au luat. 16 din zeci de virusuri HPV sunt periculoase.
      Asa ca lssa tu teoriile conspirationiste, si daca ai trecut prin boala Covid, sa-ti faci macar la 2 ani analize complecte.
      Virusul covid este mult mai periculos decat pare….

      • @Dr Răspunde

        Sau știi tu dottore că sigur nu e așa? Te riști să dai asta în scris??? Mă îndoiesc. Cu prea multe minciuni au fost prinse autoritățile în ultimii doi ani! Apropo, biznisul ăla cu izoleta aia scumpă ce-ți mai face? Că culmea era indispensabilă! De aia se așterne praful pe ea! Să mai continui cu alte învârteli absolut nenecesare chiar inutile dar scumpe?

        • Dj Răspunde

          România azi: 140 minori internați. Cu 53% față de media de 91 a săptămânii trecute. Până la finalul săptămânii vom depăși 200, iar săptămâna viitoare vom depăși probabil recordul de minori internați din valul 4-Delta. După dezastrul din școli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităților a fost . Avem un recomandare fermă pentru firme să își țină angajații acasă, dar copiii sunt trimiși fizic la școală să își infecteze părinții trimiși acasă de firme să nu se infecteze la muncă”,

    • MaciLaci Răspunde

      Era vorba de 2 ani.

    • @ Mircea Răspunde

      Propunerea executivului comunitar s-a bazat pe un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a concluzionat că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar, având un potențial cancerigen.

      • Farmacia Răspunde

        Si medicamenteke sunt pline de E-uri, inclusiv E171, porcarie, pe cine intereseaza ca pastila sa aiba culoarea de alb perfect.

        • comentator Răspunde

          Pe producătorii de oxid de titan , maică! Apoi mai pune și întreabarea te rog din ce țară provine majoritatea. Cantități însemnate sunt exploatabile în Ucraina și cum titanul este folosit în aliaje în scopuri militare inclusiv pentru tehnologia stealth imediat ai căpătat răspunsul pentru întrebarea oare de ce are așa interes mare Rusia către Ucraina. Asta pe lângă celelalte rezerve existente sau alte afinități chiar și de genul culturale, lingvistice sau strategice.

  4. Mircea Răspunde

    Pai deja sunt cazuri confirmate de cancere agresive aparute brusc la persoane tinere ,sanatoase .Asta cu..virusul produce cancer..nu stiu..inseamna ca toata populatia lumii va face cancer pentru ca aproape toti au trecut prin boala..unii fara sa stie.Mastile la fel au distrus sinusurile oamenilor..am prieten ORL-IST care mi-a confirmat asta ..nu mai vorbesc de boli de inima si vasculare..Vrem dovezi stiintifice reale ..ca vaccinul poate oprii pandemia..Eu cred ca reactiile adverse ale vaccinului fac mai mult rau decat virusul in sine.Cei care au murit n-au fost tratati corespunzator!

    • ... Răspunde

      @Mircea, în acest moment mortalitatea provocată de baubau omicron (asta calculat din date oficiale) este de 0,3%, care mortalitate pe perioada alfa a fost de 2,5% iar pe perioada delta cam de 3%! Totodată studiul Kaiser Permanente Southern California efectuat pe 70000 de bolnavi covid relevă că riscul decesului față de delta în cazul omicron este cu 91% mai mică!!! După astfel de cifre să vrei să închizi școlile ca să nu mai vorbesc de restul măsurilor care afectează puternic orice economie deja intră la anumite lucruri care se sancționează penal. Asta într-o țară normală. Aștept cu nerăbdare redefinirea noțiunii de pandemie pentru că în momentul de față este absolut necesar.

      • @ 3 puncte râioase Răspunde

        Procentul tau este valabil in tarile vaccinate corect, nu la noi…
        Scrii si tu ca sa fii in haita cu K9 si restul de pampalaci.

        • ... Răspunde

          Procentele de mortalitate calculate sunt exact după datele comunicate oficial! Unii încă nu au uitat cum se calculează. Dar tu preferi să-ți fie frică exact după procentul după care ți se dictează! Oricum nu discutam cu tine. Nu mă crezi nu ai decât să mă verifici. În acest moment avem aproape 10000 de cazuri pe zi și puiul lui mami câte decese avem, spune? Omicronu baubau de o lună este deja pe capul nostru! Dacă încă nu am ajuns la mortalitatea lui pește prăjit al lui Jurma prevestitorul apocaliptic nici nu o să mai ajungem! Dar uite acum ai primit alt protocol așa că ai șansa să te ajungi din urmă!

          • @...

            Degeaba te zbati, esti un frustrat, nici nu e de mirare, tu ai trecut prin covid, inafara de probleme medicale, mentale, mai provoaca :
            Bărbatul a spus că a contractat o criză severă de virus în iulie anul trecut, dar după ce a fost externat din spital după recuperare, a rămas cu un caz ciudat de disfuncție erectilă (DE).

            Această afecțiune a fost remediată cu tratament de-a lungul timpului, dar spre disperarea sa, victima a constatat că penisul i s-a contractat considerabil – o afecțiune care i-au spus medicii este probabil permanentă din cauza leziunilor vasculare în țesutul său erectil, scrie un studiu de la University College London pe 3.400 de persoane.

    • Gogu Răspunde

      Persoanele tinere mananca prostii en gros, fast food, dulciuri, cola, chips, etc si altele pline de E-uri, de acolo vine boala.

    • Gica Barosanu Răspunde

      Cum mutatia virusului este mai rapida decat actualizarea vaccinului la noile variante, (si asta datorita nevaccinatilor)
      nu se poate opri pandemia, si specialistii ai spus clar ca vaccinul scade numarul de decese si supraaglomerarea spitalelor.
      Esti rămas pe facebookul din 2020?
      Fa un upgrade, pacat ca la cap nu se poate…

      • @Gica Barosanu Răspunde

        Încerc să mă reinventez cu alt nume că deja cele vechi gen @covid19 sau @MaciLaci sunt luate în batjocură. Cumva trebuie să capăt diurna pe azi!

        • covid 19 Răspunde

          😂😂😂 Pacaliciule te rasplatesc cu 3 zambareti ! Cum esti? Tot pe front? Ti-am spus ca prea mult ,,virtual” te ataca la mansarda. Mersi ca nu mai uitat, nici n-aveai cum. Nu mi-am schimbat nick-ul care ti-a marcat existenta.

          • @covid 19

            Asta e glumă mon cher ce ai scris mai sus. Nici tu nu crezi! Nu sunt eu afectat existențial de debilitățile tale. Vor fi tocmai bune foarte curând să te îneci în lăturile proprii. Foarte curând, reține asta. Funia care te va prinde se va face exact din afirmațiile tale. Copil debil al marelui sat ce ești! Te crezi prea important.

    • Stiri Adevarate Răspunde

      Jumătate din pâinea de pe piața din România are E-uri, zahăr și sare foarte multă, arată rezultatele unui studiu realizat de Infocons.

  5. @ 3 puncte râioase Răspunde

    Abia aștept ca toate școlile să fie închise! Dar definitv! Ce atâta școală! Păcănălele să rămână deschise și birturile restul nu contează!

  6. ... Răspunde

    La ăsta care crede că mi-a răspuns dar de fapt a copiat nefericit ceva articol absolut aiurea. Eu nu mă zbat doar nu pricep, dar chiar nu pricep devotamentul vostru orb așa într-un elan pur proletar. Chiar vi-e așa incomod sau vă e rușine să folosiți capul conform regulamentului intern de uz? E prea mare deranjul și mai bine vă rezumați la înfulecarea meniurilor keefsi și mek? Deci păcăliciule, ce mai trebuie să fac să fiu cum trebuie? Trecut prin boală, vaccinat cu ambele doze? Ce mai trebuie? Că booster nu mai fac asta să vă fie clar! Nici în ruptul capului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.