Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

După incendiul uriaş de la Moftin, firma poloneză raportează 1.000 de zile fără incidente

Firma poloneză Serinus Energy, care operează perimetrului de hidrocarburi de la Moftin, anunţă că a înregistrat 1.000 de zile de operațiuni continue fără accidente.

“Serinus Energy este mândră să anunțe că proiectul de gaze de la Moftinu, în România, a ajuns la 1.000 de zile de funcționare continuă fără accidente. Consiliul de Administrație și conducerea companiei felicită echipa românească pentru atingerea acestei borne”, a transmis compania.

Compania Serinus a început să efectueze prospectări la Moftin încă din 2015. Se estimează că în zona comunei Moftin există zăcăminte de 500 de milioane de metri cubi de gaz metan.

Amintim că la sfârşitul anului 2017, un incendiu violent a izbucnit la una dintre sondele de gaz. Flacăra a fost stinsă după 20 de zile intervenţia fiind una foarte complicată. Au fost prezenţi sute de pompieri veniţi din alte judeţe şi un specialist din Canada, care au lucrat la stingerea incendiului.

3 comentarii

  1. Nyznaiu Răspunde

    In schimb noi cei care locuim pe aceasta rezerva uriasa de gaz raportam ca noul pret la gaz ne-a accidentat urat de tot.Pe vremuri boierii le punea botnita iobagilor care erau folositi la recoltatul strugurilor.Cam seamana treaba.

    • România reală Răspunde

      Este o rezervă a Petrom identificată de foarte multă vreme (cel puțin de 50 de ani). Dar ca să vezi Petrom a cedat perimetrul că cică nu merită exploatat! Asta este statul ăsta al nostru eșuat în care ne vindem și aerul apoi răscumpărăm tot la preț cel puțin triplu! Problema e că nu e un caz unic ci este un fenomen general! Caz absolut identic e situația gazelor din Marea Neagră. E o poveste de pe vremea lui Ceașcă odiosul. Ce țară frumoasă în care trăim, minunată republică bananieră vândută pe bani mărunți! Între timp demolăm și Unio ca să facem încă un supermarket și niște locuințe. Întrebarea este ce mai producem fraților?

  2. Ombre Răspunde

    Satele din vecinatate gatesc cu butelie se incalzesc cu lemne macar trebuia incheiat un contract de aprovizionare cu gaz satelor arondate dar na doare fix in pix “buzunarul meu”este ok iar restul nu conteaza halal tara si joasnica si nepriceputi conducatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.