Până în acest moment, în 53 de unități administrativ-teritoriale din județul Satu Mare au avut loc activități de ecologizare în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”. Peste 73,59 de tone de deșeuri au fost predate spre reciclare sau eliminare finală la un depozit autorizat, dintre care 27,81 tone colectate doar în această săptămână.
În urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea campaniei naționale Curățăm România până pe 31 mai 2022. Acțiunile continuă în tot județul și până la sfârșitul perioadei vor fi derulate în toate comunitățile sătmărene.
,,Mulțumesc sutelor voluntari, de elevi și profesori implicați, personalului din primării precum și angajaților din cadrul Comisariatului Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare și de la Direcția Silvică Satu Mare. Curățăm România – vrem cu adevărat o țară fără deșeuri abandonate!”, a declarat prefectul Radu Roca.
Totusi cand se doreste sa se aplice si legea, adica sa se aplice amenda celor care arunca produsele in zone interzise, care ulterior trebuie sa fie culese de voluntari?
Poți să cureți la infinit. Până nu se aplică amenzi usturătoare, tot o sa arunce
@Aaa, totuși nu pot înțelege un lucru. Chiar nu pot. Data trecută la o acțiune similară s-a găsit aproape de vârf la Luna Șes inclusiv mobilier (fotoliu)! Care om întreg la minte face așa ceva? Adică cari în sus mobilier greu??? Ce au consumat cei care au făcut treaba asta? Și ce educație mai poți face cu tot cu amendă la astfel de indivizi? Am îndoieli foarte serioase pentru că totul pornește de la faptul ca cel în cauză trebuie să dorească ca să aibă prin preajmă curățenie.
Mai oameni buni da noi avem destui politisti(har domnului ) daca astia i-si fac datori (pt.salariul cu care sant retribuiti) macar un an eu garantez ca acesti turisti nomazi(adica tigani) vor fi eredicati!(cum s-e zice).