Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Istoria Samsung, una dintre cele mai recunoscute mărci din lume în ultimii 20 de ani

Samsung este o companie multinațională pe care o cunoaștem cu toții și despre care nu există niciun dubiu în ceea ce privește calitatea pe care o oferă în toate produsele sale.

În 1938, Lee Byung-chul, din provincia Gyeongsang, a înființat o companie de export și a numit-o Samsung (care înseamnă trei stele în coreeană, de unde și sigla originală). La început, compania sa a fost o afacere de export, vânzând în principal pește uscat, legume și fructe coreene în Manciuria și Beijing. Totuși, în decurs de un deceniu, Samsung a avut propria moară de făină, mașini de cusut, puncte de producție și de vânzare, devenind în cele din urmă Samsung Global Corporation, care îi poartă și astăzi numele.

Cum a creat Lee Byung-chul Samsung?

Născut într-o familie bogată, Lee Byung-chul a putut studia la Universitatea Waseda din Tokyo. Cu toate acestea, nu și-a terminat studiile și, după moartea prematură a tatălui său, a folosit o parte din moștenire pentru a deschide o moară de orez în orașul său natal. La început, moara de orez nu i-a adus prea mulți bani, așa că, în 1938, a deschis o companie de transport în Daegu, pe care a numit-o Samsung Trading Company și al cărei logo conținea inițialele și cele trei litere Samsung. Aceasta a fost piatra de temelie a imperiului comercial al Samsung. În ciuda problemelor profunde din relațiile dintre Japonia și Coreea, compania a reușit să se dezvolte fără a-și încetini exporturile.

Frigider Samsung vezi ofertele Emag

În 1953, Lee Byung-chul a fondat Cheil Sugar (cunoscută acum sub numele de CJ Cheil Jedal), o companie alimentară care i-a oferit suficienți bani pentru a construi o afacere care vindea orice, de la textile la mașini și, bineînțeles, produse electrice. În 1961, generalul Park a preluat controlul companiei, iar Byung a rămas în Japonia și nu s-a mai întors niciodată în Coreea.

În această perioadă, Samsung a creat și a achiziționat mai multe companii, de la Anguk Fire & Marine Insurance (1958), redenumită Samsung Fire & Marine Insurance în octombrie 1993, până la crearea Joong-Ang Development Corporation, redenumită Samsung Everland, unul dintre numeroasele holdinguri ale companiei. Pentru a se diferenția, compania deține și un parc de distracții.

Cum a devenit Samsung una dintre cele mai mari și mai cunoscute companii din lume?

Dacă există un lucru pentru care Samsung este cunoscut, acesta este accentul pus pe realizarea unor produse cât mai eficiente din punct de vedere energetic, iar acesta este un domeniu în care compania a făcut eforturi considerabile pentru a deveni liderul pe care îl este astăzi.

Frigidere Samsung oferte online pe Emag

Compania și-a început activitatea în 1969, când a fuzionat cu Sanyo pentru a forma Samsung-Sanyo Electronics, care ulterior și-a schimbat numele în Samsung Electro-Mechanics în martie 1975 și a fuzionat cu Samsung Electronics în martie 1977. Sanyo a avut, de asemenea, o origine specială, deoarece compania japoneză a început prin a produce faruri pentru biciclete. În cele din urmă, împreună au creat primul televizor alb-negru.

De atunci, Samsung a crescut. Au început să producă cuptoare cu microunde, frigidere uimitoare, mașini de spălat și aparate de aer condiționat. În același timp, au continuat să înființeze sucursale dedicate producției, cercetării și dezvoltării de mașini și circuite, precum și Samsung Techwin și Samsung Fine Chemicals. De la înființarea Samsung Aerospace Industries (acum Samsung Techwin) în februarie 1987, Samsung și-a dezvoltat exponențial capacitățile în industria aerospațială.

Interesul profund al Samsung pentru tehnologie a dus la crearea celor două facilități (institute) de cercetare și dezvoltare (R&D) ale companiei, care a continuat să își extindă interesul în domeniul electronicii, semiconductorilor, polimerilor chimici, ingineriei genetice, telecomunicațiilor prin fibră optică și aerospațial, precum și în noi domenii de inovare tehnologică.

Când fondatorul Samsung a murit în 1987, fiul său, Lee Kun-Hee, a devenit noul președinte. În această perioadă, Samsung a început să își restructureze vechile afaceri și să dezvolte altele noi, cu scopul de a deveni una dintre primele cinci companii de electronice din lume.

În 1992, compania a început să dezvolte primul telefon mobil, care avea să devină primul smartphone al companiei în 1999. Legenda spune că aceste telefoane ar fi trebuit să fie lansate în 1995, dar nu au funcționat așa cum au fost planificate și au fost amânate cu câțiva ani.

În această perioadă, Samsung nu numai că a prosperat în domeniul telefoanelor mobile, dar a devenit puternică și în celelalte industrii în care se afla, cum ar fi industria frigiderelor. În 1998, a obținut cea mai mare cotă de piață în domeniul ecranelor TFT LCD, iar un an mai târziu, a dezvoltat primul televizor 3D.

În prezent, domină piața telefoanelor mobile cu linia Galaxy și cu angajamentul lor față de Android, deși nu trebuie să uităm de electrocasnicele de înaltă calitate pe care le produc, cum ar fi cuptoarele cu microunde, frigiderele etc. Samsung vrea să schimbe modul în care gândim și folosim tehnologia. Iar motto-ul lor este foarte clar: “Inspiră lumea, creează viitorul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.