Apaserv Satu Mare a demarat o acţiune de control în tot județul pentru reducerea pierderilor de apa. În urma controlului făcută în comuna Botiz au fost descoperite numeroase probleme: branşamente ilegale, sigilii rupte, apomtere blocate, by-pass-uri, alte lucrări clandestine de ocolire a contorului și racorduri de canalizare clandestine, utilizare fără relație contractuală.
Un caz concret la comuna Botiz, la consumatorul E.A., la care la verificarea branșamentului s-a descoperit că înainte de contor a fost montat un teu care alimenta bucătăria și baia locuinței respective. A fost săpat pe conducta principală de către angajații companiei de apă și a fost desființat complet branșamentul. Pe urmă a fost anunțată poliția de către angajații Apaserv.
,,Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor legii. Racordarea ilegală se sancționează cu amendă între 500 la 1.000 lei”, informează cei de la Apaserv.
Acțiunile de verificare vor continua în toată aria de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase de apă care conduc la reducerea debitului de apă și îngreunează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.
La Certeze când se vor face verificări?
Acolo fiecare casă are branșament clandestin, și toată lumea spală trotuarele aproape zilnic.
Dar de ce să ne mirăm… aia-i “no go zone” de Satu Mare.
Nu inteleg de ce nu sunt scoase apometrele pe domeniul public cum se intampla cu restul utilitatilor. Simplu. Ar fi amortizata investitia in 3 luni. Cunosc caz unde o pensiune cu renume functioneaza cu apa furata direct din magistrala 🙁
SE FURĂ APĂ ȘI ÎN PĂULEȘTI. E PLIN DE HOȚI AICI
La Vetiș când mergeți?
Măcar nu plătesc 10 lei/mc de apă și precis nu le pute canalul ca la noi în Satu Mare!