Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Weekend plin de evenimente la Satu Mare! Distracție pentru toate vârstele și gusturile

Sătmărenii se pot bucura în acest weekend de un sfârșit de săptămână plin de evenimente pentru toate vârstele și gusturile. 

Evenimentele vor avea loc de astăzi și până duminică seara. Începând de la mâncare și până la cultură și muzică, sătmărenii își pot alege un loc pe placul lor pentru a-și petrece frumos acest weekend. Destinațiile în care vor avea loc evenimentele sunt Parcul Dr. Fátyol Rudolf, din jurul Turnului pompierilor, Muzeul Județean Satu Mare de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 21 și Restaurant Capricci.

World Music Festival

Primăria Municipiului Satu Mare alături de Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” organizează în perioada 13-15 mai prima ediție  World Music Festival. În cele trei zile, sătmărenii vor cunoaște 3 culturi muzicale diferite și 3 culturi gastronomice unice în Parcul Dr. Fátyol Rudolf, din jurul Turnului pompierilor.

Pe scena festivalului vor concerta 6 formații de muzicieni de excepție, împărțiți pe zile, conform culturilor muzicale pe care le reprezintă. Prima zi a festivalului World Music Festival este pusă sub semnul muzicii orientale și va fi dominată de trupele Nasip Kismet și Light in Babylon din Turcia. Data de 14 mai aduce în fața sătmărenilor două formații și anume Budapest Klezmer Band și olandezii L’Chaim the Band. Ultima zi este reprezentată de muzica mediteraneană avându-i ca invitați pe cei de la Canarro și formația Barcelona Gipsy BalKan Orchestra.

De asemenea, vor fi prezente în Satu Mare și surprizele din scena gastronomică, păstrându-se tematicile și acest plan. Așadar, vineri gastronomia orientală, sâmbăta cea iudaică, iar duminica bucatele mediteraneene vor domina lumea culinară pentru cei interesați și curioși să deguste bunătățile. Pentru a satisface gusturile și curiozitățile publicului, bucatele speciale vor deservi papilele gustative în cele trei zile încă de la orele 17.00.

Noaptea Muzeelor 2022

Evenimentul „Noaptea Muzeelor” este organizat de Muzeul Judetean Satu Mare, în incinta sa de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Sătmărenii iubitori de cultură pot admira în data de 14 mai, începând cu ora 17.00 Expozițiile permanente de Istorie și Etnografie și Expoziții temporare „Jandarmeria Română 1850 -2020” 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române” și „Dacica 3D”.

De asemena urmează o serie de activități între orele  17:00 – 21:00, respectiv Vânătoare de comori între 17:00 – 20:30, „Misterele serii” unde copiii vor căuta obiecte pe un traseu prestabilit în clădirea și curtea interioară a muzeului, iar de la ora 19:00 va avea loc un recital pop-rock cu Ansamblul „INEDIT” la Muzeul de Artă din P-ța Libertății nr.21.

Expoziții
1. Expoziția permanentă „Aurel Popp”
2. Expoziție temporară „Micul Prinț” – Vernisaj ora 17:30 (sălile din față, sălile din spate, Atelier Erdos)
3. Expoziție de cactuși și plante suculente
4. Ora 19:00- Expoziție ad hoc „COLORIA și invitații săi”

Activități

Orele 20:00 – 20:30 – premierea participanților la concursul de desene
Ora 20:30 – Spectacol de improvizație – ImproŞtim – cu Actorii Teatrului de Nord Satu Mare, Trupa „Mihai Raicu”)
Atelier memorial „Aurel Popp”
1. Expoziția temporară „Etnologie în curs de facere”

Muzeul Municipal Carei
1. Expoziții permanente: Careiul de odinioară, Castelul de altădată, Trofee din Africa;
2. Expoziții temporare:
Stefan Gnandt: Pictură și grafică (expoziție de artă plastică);
Artă fotografică Hágó Attila Nándor – MEN ONLY
3. Expo vehicule retro: biciclete, motociclete, mașini. (Intrarea principală a Castelul Károlyi).

Activități
Orele 17:00 – 21:00
17:00 – 21:00 “Mașini din trecut” – Expoziție de automobile retro (intrarea principală a castelului);
17:00 – 20:00 – „Cavaleri și prințese pentu o zi” – Atelier de creație pentru copii (intrarea dinspre fântâna arteziană, sala de conferințe);
18:00 – 19:00 „Plante rare și exotice” – Plimbare științifică” în Parcul Dendrologic alături de renumitul botanist dr. Karácsonyi Károly;
20:00 – 21:00 Demonstrație de judo (Sala cavalerilor);

Accesul vizitatorilor este gratuit la toate manifestările organizate de Muzeul Județean Satu Mare.

POMANA TONULUI

Evenimentul ce poartă numele POMANA TONULUI este unul destinat gurmanzilor sătmăreni și se va desfășura vineri și sâmbătă, la restaurantul Capricci.

Pentru ca rezultatul final să fie desăvârșit, tonul de 50 de kilograme va fi tăiat și preparat în fața clienților de bucătarii restaurantului și de alți doi chefi din Cluj-Napoca ce vor veni la Satu Mare, la invitația proprietarilor restaurantului, special pentru acest eveniment.

Mâncarea este asigurată atât pentru trup, cât și pentru suflet.  Mai exact, nu va lipsi muzica de excepție, care va completă armonios întregul tablou: MADAN&PAOLO, Codruț SAX și DJ Roly.

POMANA TONULUI se va desfășura vineri,13 mai, între orele: 20.00-23.00 în compania MADAN&PAOLO, Codruț SAX, iar sâmbătă, 14 mai, între orele 12.00 – 23.00 cu DJ Roly.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ (inclusiv după ora 23.00)

 

 

Un comentariu

  1. Aspi Rina Răspunde

    REABILITATI orasul,ca arata ca dupa bombardamente !!!!Altfel toate aceste manifestari culturale sunt ca la tigani…saracie, dar cu lautari in curte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.