Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Proiectul de modernizare a UPU Satu Mare, în pericol. Niciun constructor nu doreşte lucrarea

Proiectul de modernizare a UPU Satu Mare este în pericol de a fi realizat, după ce preţurile materialelor de construcţii şi al manoperei a crescut foarte mult. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat astăzi că nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţie, motiv pentru care proiectului îi este alocată o sumă cu circa 2,5 milioane lei mai mare.

Am mai încercat să executăm acest proiect, nu a venit niciun execurant. Am încercat să actualizăm preţurile. Eu sper că o să vină un execurant deoarece acest proiect trebuie terminat până în decembrie 2023. Este un proiect de extindere a UPU şi e foarte important. Sperăm să vină un executant capabil să termine într-un an de zile”, a declarat Pataki.

Astfel, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de azi majorarea valorii indicatorilor tehnico economic de la 11.810.675,14 lei inclusiv TVA la 14.227.563 lei, din care construcții montaj 8.176.878 lei.

Urmează organizarea unei noi licitaţii.

Proiectul prevede extinderea clădirii UPU cu 228,05 mp la parter și 174,70 mp la etajul I. Noile spații vor fi utilizate pentru amenajarea unei săli pentru computer tomograf, săli de examinare, tratare, supraveghere a cazurilor pediatrice, sală de ședințe și arhivă. Vor fi modernizate rețelele de supraveghere video, antiincendiu, de ventilație și climatizare și se vor folosi corpuri de iluminat cu consum redus de energie electrică.

Durata de execuție a lucrărilor prevăzute în proiect este de 12 luni, însă din cauza birocaţiei se pierde timp foarte mult şi cu organizarea licitaţiei şi eventualele contestaţii, în cazul în care vor fi firme interesate de lucrare.

2 comentarii

  1. Norik Răspunde

    Daca a-ti dat prea mult lucru la Tarr asta-i hiba!

  2. Mirc Răspunde

    Cred că războiul din Ucraina este problema, nu incompetența, prostia si mănăriile,,deștepților” de la butoanele C.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.