Ultima actualizare: azi, 01:23
Locale

Conac din județul Satu Mare, salvat de la degradare. Clădirea intră în reabilitare

Un conac impresionant din județul Satu Mare va fi salvat de la degradare. Clădirea intră în reabilitare, a declarat secretarul de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, în cadrul unei conferințe de presă.

Este vorba de conacul Kováts Miklós din satul Nisipeni, comuna Lazuri, care va fi salvat de la ruină. Contractul pentru restaurarea clădirii a fost deja semnat. Prin programul ,,România atractivă”, derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vor fi reabilitate alte sute de clădiri monument din România.

,,S-a semnat contractul de restaurare a conacului Kováts din comuna Lazuri. Este parte din proiectul nostru, ,,România atractivă”, cel mai mare proiect de restaurare și punere în valoare a patrimoniului cultural al României. Restaurăm 240 de obiective și promovăm alte 700. (…) Vrem ca și National Geographic și toate publicațiile de marcă din Europa, și nu numai, să scrie despre ce avem noi aici, în țară, și ce avem aici, în Satu Mare. Motiv pentru care vom aduce inclusiv influenceri din străinătate ca să scrie despre noi, pentru că noi știm că avem aceste valori extraordinare”, a declarat Csilla Hegedüs.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Cladire retrocedata , renovata din bani de la stat.Se vede ca unul dintre fii proprietarei este mare jmecher UDMR-ist la Cluj.

    • History Răspunde

      La câtă batjocură a trebuit să suporte familia absolut nemeritat eu zic că e minimum minimorum ca statul să ajute la reabilitarea clădirii. Că vezi tu statul ăsta minunat pe vremea comunismului vreo 50 de ani pe puțin s-a folosit de clădire. Și de investit în întreținere mai nimic nu a băgat. Și mai ales că în final toată comunitatea locală și nu numai ar câștiga de aici. Numai gândește-te la ceva asemănător cum s-a lucrat la castelul Károlyi și cum arată acum. Sau să moară capra vecinului????? Și așa nenumărate clădiri valoroase care făceau parte din patrimoniul construit din județ au dispărut. acolo se poate face un centru cultural de toată minunea mai ales că are și parcul ăla alături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.