Adrian Cozma îi liniștește pe sătmăreni. Deputatul a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că PNL nu are în vedere, ,,în niciun caz”, tăierea salariilor. El a spus că reducerea cheltuielilor ministerelor nu va afecta salariile sau veniturile românilor.
,,Se reduc cheltuielile ministerelor cu 10%. Aici vorbim de cheltuieli cu bunuri și servicii care nu afectează în niciun fel salariile. Pe masa coaliției au fost mai multe propuneri de lucru, iar principala propunere este ca reducerea cheltuielilor bugetare să nu se facă pe seama tăierilor de salarii. Stimați sătmăreni, nu se discută și nu avem în vedere, în niciun caz, tăierea salariilor”, a declarat Adrian Cozma.
Redăm, mai jos, declarațiile făcute de Adrian Cozma pe acest subiect:
,,Soluția finală privind reducerea cheltuielilor bugetare va rezulta în urma propunerii care va veni de la Ministerul de Finanțe și care va fi asumată în ședința de Guvern.
Până atunci, principalul element rezultat în urma ședinței Coaliției este că reducerea cheltuielilor bugetare se va face prin reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor. Vorbim de cheltuieli cu bunuri și servicii și care nu afectează salariile sau veniturile românilor.
Pe masa Coaliției au fost mai multe propuneri de lucru. Poziția principială a prim-ministrului Nicolae Ciucă a fost, însă, ca reducerea cheltuielilor bugetare să nu se facă pe seama tăierilor de salarii.
Așteptăm, așadar, ca Ministerul de Finanțe să vină cu o propunere concretă privind reducerea cheltuielilor bugetare. Ce este important de subliniat este că această reducere de cheltuieli nu va însemna austeritate pentru nicio familie din România, pentru că nu vor exista tăieri de salarii și nici reduceri ale bugetelor pentru investiții.
Legat de ideea PSD de a impozita salariile mai mari de cel al șefului statului, credem că ar fi bine să nu generăm panică în societate, ci mai degrabă să rugăm specialiștii să se pronunțe pe impact și oportunitate.
De principiu, nu credem că este o opțiune nici impozitarea salariilor mai mari pentru a rezolva situația bugetară de acum. E adevărat că a existat o temă în discuție, dar noi luăm decizii pe baza analizelor experților. Nu putem vorbi acum, pe termen scurt, de impozitul progresiv. Noi vorbim acum despre rezolvarea unei situații punctuale, nu de schimbarea sistemului de impozitare în România.
Mai mult, eventualele ajustări de salarii vor rezulta din legea salarizării. În mod evident, menținerea salariilor la nivelul actual este o măsură temporară, care se va corecta tot odată cu noua lege a salarizării.
PNL a declarat că nu susține introducerea unor impozite pe venituri pentru mediul privat. Dacă se insistă pe această temă, Ministerului de Finanțe trebuie să vină cu argumente foarte solide, dar suntem sceptici că măsura susținută de PSD ar putea genera venituri consistente la bugetul de stat. Și desigur trebuie văzută constituționalitatea. Specialiștii în drept constituționali sunt și ei sceptici”.
Adisor , dacă vorbești tu ,ne liniștim instantaneu,da unde îți sunt atârnătorii că ești cam singurel in peisaj,pare că ești abandonat și așa singur pe plantația PNL nu ești credibil de loc….nu că în gașcă a-ți fi mai mult!?:))))
Soluția finala este înjumătățirea numărului de bugetari . Intr-un birou cu 10 persoane lucreaza cel mult 3. Restul freacă menta. Sa rămână numai cei care chiar lucreaza si sa fie platiti. Sa nu mai finantam biserici lin fiecare parc. Pana nu de mult doar preotul era platit ” de stat”. Acum toată haita de după el încasează bani de la stat. Si daca-ti moare cineva si nu e ” la zi” cu plățile la biserica nu vor sa-l înmormânteze. Aici vorbesc de ortodocși. Nu știu la alte rituri. Soluția este ca nici un politician sa nu primească bani de la stat. Sa nu i se plătească chirie la cabinet și salar la secretara. Dacă politicienii nu ar mai primi bani de la stat și MULTE alte avantaje atunci ar sta în.politică doar cei care chiar cred in ce fac nu umbla după interese. Asta ar fi soluția.
Teoretic. În Suedia deputații au un fel de statut onorific neremunerat. Drept consecință majoritatea locurilor din parlamentul suedez – Riksdag – sunt ocupate de femei, 44,7%. Drept concluzie scot și niște legi de te apucă ……… Și la ei provoacă asta multe dureri de cap și ei nu sunt prin mentalitate balcanici. La noi de la pandemie încolo s-au angajat peste ce a fost (și ce a fost deja era prea de tot !!!!) încă peste 400.000 de tăietori de frunze. Pur și simplu nu ne permitem! Per general e cam puțin ce zici că 30% dintre ei lucrează dar să știi că în multe locuri cam stă în picioare. Dar 40-50% chiar nici ei nu știu ce caută acolo. Drept consecință au mare grijă să satisfacă la rubrica alte sarcini din fișa postului pe cel care i-a pus acolo.