Ultima actualizare: azi, 13:57
Locale

Peste 30 de infracțiuni au avut loc în școlile din județ. Poliția începe campania de informare

Peste 30 de infracțiuni au avut loc în școlile din județul Satu Mare, în ultimul an şcolar. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare au anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor demara o amplă campanie pentru siguranța școlară în anul școlar 2023 – 2024.

Zeci de infracțiuni în școlile din județ

Pe perioada anului școlar 2022 – 2023 au fost sesizate în școlile din județul Satu Mare 31 de infracțiuni, 87% dintre ele fiind în mediul urban, potrivit comisarului șef de poliție Pintea Virgiliu, adjunctul şefului IPJ Satu Mare. Un număr de 14 infracţiuni sesizate au fost cu privire la loviri şi alte violenţe, cinci au fost de purtare abuzivă, trei de ameninţare, trei de furt, trei de vătămare corporală, o infracţiune de folosire de obiecte periculoase, o faptă de interzicere a operaţiunilor pirotehnice şi o faptă care vizează consumul ilicit de droguri. Concret, un profesor a anunţat Poliţia că un elev s-a prezentat la şcoală având droguri asupra sa.

Poliția începe campania

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii IPJ au anunţat demararea campaniei pentru siguranță în anul școlar 2023 – 2024. În baza Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară a fost întocmit Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, care reglementează activitatea de colaborare interinstituțională în domeniul siguranței școlare în anul școlar 2023 – 2024 împreună cu mai multe instituţii. Practic, vor avea loc mai multe sesiuni de informare şi acţiuni în şcoli. Acţiunile vizează atât siguranţa elevilor în mediul online, cât şi fizic, fiind informaţi cu privire la riscurile consumului de droguri sau alcool.

 

2 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Băi milițienilor voi doar la asta vă pricepeți? Să faceți statistici?La ceva prevenție

  2. România reală Răspunde

    Nu vă grăbiți, mai este vreme. Din ce se pare toate campaniile sforăitoare de până acum au avut efect doar pe hârtie. Mai țineți niște ședințe pe acolo și mai inventați ceva. Timpul trece, copiii cresc apoi ce va fi cu ei e fix problema lor. Astea cu drogurile din școli deja se știe de ani de zile. Campaniile contra bullying tot așa nu au avut efect. Numai citiți cele două știri legate de astea (Negrești și Carei). Și oare câte mai sunt care nu ajung la ziare? Deci faceți ceva folositor până la urmă? Sau fiecare să se descurce pe cont propriu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.