Ultima actualizare: azi, 09:04

Locale

Invitație la concurs. Cele mai bune vinuri produse în județ, la ”Gala Vinurilor Sătmărene”

Asociația Vini-viticultorilor Sătmăreni din Podgoriile Tradiționale Sătmărene, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, așteaptă cele mai bune vinuri produse în județul Satu Mare la un concurs de vinuri județean, informează deputatul Magyar Lorand. Concursul va avea loc pe 31 mai, iar mostrele pentru concurs vor fi primite până pe 30 mai, între orele 10 și 18, la sediul Serviciului de Ajutor Maltez.

Vinificatorii din toate regiunile viticole ale județului Satu Mare sunt invitați să își prezinte vinurile la concurs, cu condiția ca mostrele să îndeplinească următoarele criterii:

– la concurs pot participa doar vinuri de calitate produse din struguri de vin de calitate, nu din soiuri de producție directă. Prin urmare, pentru a asigura buna desfășurare a concursului, organizatorii îi roagă pe producători să nu înscrie vinuri defecte. Sunt binevenite vinurile și producătorii care au obținut medalii de aur și argint la concursurile locale de vinuri.

– mostrele trebuie să fie îmbuteliate în sticle 0,75l cu 2 sticle per mostră. Eticheta trebuie să includă obligatoriu locul de origine al strugurilor, anul și soiul de vin, precum și, în cazul cupajelor menționați soiurile componente.

Taxa de participare este de 25 RON/probe.

Rezultatele vor fi anunțate pe 31 mai, de la ora 17:00, în Grădina Romei din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.